Foto: Erik Andersson

"Hälften vänder sig om när jag kör förbi"

Kanske har du förundrats över formen eller bara att de kört om dig i 50 kilometer i timmen? Eric Zinn är en av Göteborg cykelbilister.

  • Publicerad 06:15, 12 okt 2016

"Jag cyklar tio till 15 mil i veckan. Jag cyklade 600 mil första året. Totalt har jag cyklat 850 mil sedan jag köpte den i maj förra året. Det är mer än vad jag cyklat i hela mitt liv sammanlagt.

Förut cyklade jag bara kortare sträckor. Till exempel till och från gymmet. Men så flyttade vi och jag var tvungen och lösa kommunikationsbiten. Jag vill inte lägga så mycket av mitt liv på bussen. Att köra bil var aldrig intressant. Samtidigt fanns ambitionen att hålla hälsan uppe.

Jag tittade på vanliga cyklar. Men så tänkte jag på vädret. Och på problemen med sittställningen. En sittcykel var ett alternativ. Men det löste fortfarande inte vädret. Det var så jag började titta på en velomobiler och hittade den här. En raketbil i ett raketbilsförsök i amerikansk öken var känslan jag fick och sedan var jag fast. Men de är ganska dyra. 80 000 kronor kostade den här. Så jag var tvungen att övertala min fru och fick välja mellan att lova att aldrig åka kollektivt på sju år, eller att utnyttja reklammöjligheterna. Jag är den ende som har reklam i Göteborgsområdet i dag. Totalt är vi sju eller åtta stycken, men jag hoppas det kan komma ut fler på vägarna genom annonseringen.

UTTITTAD. "Jag har svårt att inte titta på människors reaktioner när jag kör förbi. Hälften vänder sig om och var femte gapar", säger cykelbilisten Eric Zinn. Foto: Erik Andersson

På vintern när det är mörkt, tungt och dubbdäck. Då är det inte alltid så roligt. Men det var inte roligt att åka buss på vintern heller. En fin sommardag kan jag få upp den i 50 kilometer på plan mark. Till Kungälv tar det cirka en timme ena vägen. Som med buss. Men nu är jag redan klar med mina träningspass när jag kommer hem".

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG