Etablering. På Hammarkulletorget kommer det inom några år finnas en permanent vårdcentral. Foto: Josefin Gabrielson (arkiv)

Hammarkullen får en vårdcentral: "En vit fläck"

Med start i tillfälliga paviljonger redan nästa år kommer Hammarkulleborna ha en lokal vårdcentral att besöka. I takt med att torget byggs om, kommer Närhälsan flytta in i permanenta lokaler.

  • Publicerad 10:45, 13 dec 2021

Vi är glada över att snart kunna erbjuda en närmare vård till de boende i området.

Hösten 2022 öppnar Närhälsan upp en vårdcentral i Hammarkullen.

– Närhälsan ser fram emot att etablera en ny vårdcentral i ett område som tidigare varit en vit fläck för oss, det känns jättespännande att vara en del av det nya område som nu utvecklas i Hammarkullen, säger Monika Beiring, styrelseordförande i Närhälsan, i ett pressmeddelande.

På sikt kommer vårdcentralen att husera i Bostadsbolagets nya torglokaler som ska byggas. Men Hammarkulletorget kommer att vara färdigställt först om några år så fram till dess kommer verksamheten tillfälligt att ta plats i paviljonger.

– Vi vet att det funnits en efterfrågan från befolkningen i området en längre tid men det är först nu som alla bitar fallit på plats. Vi är glada över att snart kunna erbjuda en närmare vård till de boende i området, säger primärvårdschef Åsa Cronberg Lind, i pressmeddelandet.