Spontanidrott. Det kan det bli om Göteborgsförslaget får sin vilja igenom. Foto: Mostphotos

Hammarkullen kan få ny fritidshall

En bemannad inomhushall i Hammarkullen med plats för flera bollsporter. Så ser ett Göteborgsförslag ut som idrotts- och föreningsnämnden nu gett grönt ljus att utreda.

  • Publicerad 09:15, 4 maj 2018

– Vi tycket att förslaget var spännande eftersom det skulle ske i ett område där barnen behöver mer aktiviteter, säger Staffan Lindström, 1:e vice ordförande i idrotts- och föreningsförvaltningen.

Förslaget som befinner sig i ett väldigt tidigt politiskt skede går ut på att bygga en kall inomhushall med plats för olika bollsporter. Enligt det underlag som nämnden haft att ta ställning till skulle hallen byggas på grusplanen bredvid förskolan på Bredfjällsgatan 72 och vara bemannad. Att idrotts- och föreningsförvaltningen nu får i uppdrag att utreda förslaget vidare är ovanligt när det kommer till de så kallade Göteborgsförslagen som kommer från medborgarna.

– Det är inte så vanligt. Vi får mellan två till tre per nämnd och vi kanske gått vidare med två av tio på något sätt. Men det här tyckte vi var en bra idé så det var en enig nämnd, säger Staffan Lindström.

Vad var det ni gillade?

– Att det skulle vara en plats för spontan idrott som inte är föreningsbunden. Förslaget innebär i princip ett skal med konstgräs i, men det kan finnas anledning att ha fler underlag som passar till exempel för löparbana och basketplan också.

Hur stora är chanserna att det faktiskt resulterar i en hall?

– Vi får se vad förvaltningen kommer tillbaka med för förslag. Det är nog en kostnadsfråga och vi ska bygga sim- och ishallar också. Men detta är en ganska liten kostnad i jämförelse. Att det vore bra tror jag alla är överens om.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG