Det är ännu oklart varför de båda männen bråkade med varandra. Foto: Mostphotos

Hamnade i kanalen efter bråk – dog

En ung man som efter ett bråk i helgen hamnade i kanalen vid Brunnsparken har nu avlidit. En man har anhållits misstänkt för dråp.

  • Publicerad 10:00, 10 jul 2018

Händelsen utspelade sig vid 01-tiden natten mot lördag i Brunnsparken. Två män hamnade i bråk och både ramlade i kanalen. När polisen kom till platsen hade bara den ena av dem lyckats ta sig upp, vilket GT var först med att rapportera om.

– Polisen dyker i kanalen och fångar upp den här 20-åringen på botten. De gör hjärt- lungräddning innan han körs i väg med ambulans. Då var han vid liv. Men nu har han avlidit. Jag vet inte exakt vilken tid men anhöriga är underrättade, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Den andra mannen, i 40-45 årsåldern, sprang från platsen men med hjälp av vittnesuppgifter lyckades polisen gripa honom. Han anhölls senare misstänkt för dråpförsök.

– Nu är det inte försök längre utan dråp, säger Ulla Brehm.

Varför de båda männen bråkade är ännu okänt.

– Det ligger i förundersökningen så det är för tidigt att säga om de kände varandra eller inte, säger Ulla Brehm.

Kan det ha varit fler inblandade i bråket?

– Det har jag inga uppgifter om. Ärendet är inte slutfört men som det ser ut nu så var det inte fler personer inblandade, säger Ulla Brehm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG