Ny på plan. Nikola Gulan är Häckens senaste tillskott. Foto: BK Häcken

Han är Häckens nya tillskott

BK Häcken förstärker laget. Serbiske vänsterbacken Nikola Gulan är klar för Hisingsklubben.

  • Publicerad 16:22, 20 okt 2020

Jag kommer att göra mitt bästa för att hjälpa laget att nå vårt mål i år, att ta en Europaplats.

– Jag är väldigt glad över att bli en del av BK Häcken och ser fram emot att få representera klubben. Jag kommer att göra mitt bästa för att hjälpa laget att nå vårt mål i år, att ta en Europaplats, säger Nikola Gulan i ett pressmeddelande.

Det svenska transferfönstret stängde egentligen 25 augusti men på grund av årets ovanliga coronasäsong, gav förbundet dispens till klubbarna för att ta in kontraktslösa spelare även under september.

Det gav Hisingslaget möjlighet att skriva kontrakt med Nikola Gulan som äntligen är på plats på Hisingen.

– Det är en bosmanspelare vi tog in på fönstrets sista dag, med förhoppning att stärka våra förutsättningar ytterligare ett snäpp i kampen om en medaljplats i Allsvenskan i år och med möjlighet till förlängning därefter, säger sportchef Sonny Karlsson.

31-åringen har meriter från italienska Serie A, spanska andraligan och under senare år den belgiska ligan.

– Han är vänsterfotad och har spelat till vänster som ytterback eller mittback men i en tidigare del av karriären även på innermittfältet. En hel fotbollsspelare med bra erfarenhet och med bra rekommendationer från de klubbar han varit i, både som spelare och människa. En välutbildad spelare och en spelande vänsterback, säger Sonny Karlsson.

Göteborgspolisen sparar miljoner i coronans spår

Nikola Gulan

Ålder: 31 år.

Längd: 183 cm.

Nationalitet: Serbien.

Landskamper: 8 U21-landskamper för Serbien.

Klubbar: Hapoel Haifa (Israel) 2019–2020, Excel Mouscron (Belgien) 2015–2019, Mallorca (Spanien) 2014–2015, Partizan Belgrad (Serbien) 2013–2014, Modena (Italien) 2012–2013, Fiorentina 2007–2012 (utlånad i perioder till Chievo, Empoli, 1860 München, Sampdoria), Partizan Belgrad (Serbien) 2005–2007.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG