Ny på jobbet. Tränare Mikael Stahre och Pontus Wernbloom efter en träning med IFK Göteborg. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Han är IFKs nya tränare

IFK Göteborg satsar på nya framgångar med ny tränare. Det är Mikael Stahre som återvänder till Kamratgården. " Nu kör vi", säger han.

  • Publicerad 16:49, 7 jun 2021

På måndagen träffade Mikael Stahre spelarna för första gången på nya jobbet som tränare för IFK Göteborg.

– Jag är sjukt laddad att komma tillbaka till Kamratgården för att göra jobbet som krävs. Nu kör vi, säger han i ett pressmeddelande.

Det är inte första gången han har rollen. Mikael Starhe var tränare i IFK Göteborg under åren 2012-2014 och ledde bland annat laget till cupguld 2013.

Sedan dess har han tränat kinesiska Dalian Aerbin, BK Häcken, amerikanska San Jose Earthquakes och nu senast Sarpsborg.

– Han har samlat på sig mycket erfarenhet och utvecklats vidare i sitt ledarskap sedan tiden i Blåvitt. Han är väldigt driven vilket är fundamentalt både som spelare och ledare i IFK Göteborg, säger Pontus Farnerud och tillägger:

– I Mikael får vi en tränare med bred kunskap och stor passion. Hans ledarskap bygger på vinnarmentalitet och att få en grupp att jobba hårt för varandra för att lyckas.

I samma veva avslutar IFK Göteborg samarbetet med Ferran Sibila som assisterande tränare.

– Vi tackar Ferran för hans dedikerade arbete med sitt fotbollskunnande i Ekkonos metodik, och för hans personliga bidrag. Det har gjort honom till en uppskattad kollega på Kamratgården, säger Pontus Farnerud.

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00