Foto: Mostphotos

Han blir ny chef för Göteborgs konstmuseum

30 juni 2017 gjorde Isabella Nilsson sin sista dag som Göteborgs konstmuseets chef. Nu har man hittat hennes efterträdare. Klar för posten blir Patrik Steorn, just nu museichef på Thielska Galleriet i Stockholm.

  • Publicerad 17:56, 19 mar 2020

Ny chef. Patrik Steorn blir ny chef för Göteborgs konstmuseum. Foto: Jannis Politidis

Patrik Steron

Är: 48 år. Museichef på Thielska Galleriet och är docent i konstvetenskap. Tidigare har han bland annat arbetat på Nationalmuseum och vid Stockholms universitet, med forskning och undervisning vid konstvetenskapliga institutionen samt vid Centrum för modevetenskap.

Aktuell: Som ny chef för Göteborgs konstmuseum, som han tillträder 17 september i år.

Jakten på ansvarig chef för Göteborgs konstmuseum har sedan Isabella Nilsson slutade i juni 2017 dragit ut på tiden. Men nu är den över. I dag presenterades den kommande chefen.

Ny chef blir Patrik Steorn, som för närvarande är museichef på Thielska Galleriet i Stockholm.

– Göteborgs konstmuseum har en enastående konstsamling och är ledande inom forskning och pedagogik, och dessutom finns många spännande utmaningar framöver. Jag ser mycket fram emot att få komma till museet och till Göteborg, säger Patrik Steorn i ett pressmeddelande.

Museet, som 2018 utsågs till Årets museum, är välbesökt med cirka 250 000 besökare årligen, varav en stor del internationella turister.

– Det är mycket glädjande att Patrik Steorn kommer till oss. Han kommer att bli en viktig kraft i att Göteborgs konstmuseum behåller och stärker sin plats som ett av landets främsta museer och som en central institution för kulturstaden Göteborg, säger Anna Rosengren, förvaltningsdirektör på kulturförvaltningen i pressmeddelandet.

Patrik Steorn tillträder tjänsten den 17 september 2020.


 

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11