Foto: Mostphotos

Han blir ny chef för Göteborgs konstmuseum

30 juni 2017 gjorde Isabella Nilsson sin sista dag som Göteborgs konstmuseets chef. Nu har man hittat hennes efterträdare. Klar för posten blir Patrik Steorn, just nu museichef på Thielska Galleriet i Stockholm.

  • Publicerad 17:56, 19 mar 2020

Ny chef. Patrik Steorn blir ny chef för Göteborgs konstmuseum. Foto: Jannis Politidis

Patrik Steron

Är: 48 år. Museichef på Thielska Galleriet och är docent i konstvetenskap. Tidigare har han bland annat arbetat på Nationalmuseum och vid Stockholms universitet, med forskning och undervisning vid konstvetenskapliga institutionen samt vid Centrum för modevetenskap.

Aktuell: Som ny chef för Göteborgs konstmuseum, som han tillträder 17 september i år.

Jakten på ansvarig chef för Göteborgs konstmuseum har sedan Isabella Nilsson slutade i juni 2017 dragit ut på tiden. Men nu är den över. I dag presenterades den kommande chefen.

Ny chef blir Patrik Steorn, som för närvarande är museichef på Thielska Galleriet i Stockholm.

– Göteborgs konstmuseum har en enastående konstsamling och är ledande inom forskning och pedagogik, och dessutom finns många spännande utmaningar framöver. Jag ser mycket fram emot att få komma till museet och till Göteborg, säger Patrik Steorn i ett pressmeddelande.

Museet, som 2018 utsågs till Årets museum, är välbesökt med cirka 250 000 besökare årligen, varav en stor del internationella turister.

– Det är mycket glädjande att Patrik Steorn kommer till oss. Han kommer att bli en viktig kraft i att Göteborgs konstmuseum behåller och stärker sin plats som ett av landets främsta museer och som en central institution för kulturstaden Göteborg, säger Anna Rosengren, förvaltningsdirektör på kulturförvaltningen i pressmeddelandet.

Patrik Steorn tillträder tjänsten den 17 september 2020.


 

Göteborgsnöje

Hon gillar våldsamheter i Göteborgsmiljö

Nöje I slutet av 2021 kom debutromanen, thrillern "Syndoffer" i Göteborgsmiljö. Nu är Jeanette Bergenstav aktuell med sin andra bok i serien om journalisten Jennifer Sundin.måndag 3/10 13:59

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00