Återvänder. Andreas Andersen är tillbaka som vd för Liseberg efter några månader på Tivoli i Köpenhamn. Foto: Gabriel Tjulander

Han efterträder sig själv som Lisebergs vd

Nu står det klart vem som ersätter Andreas Andersen som Lisebergs vd. Det blir ingen mindre än….Andreas Andersen.

  • Publicerad 14:29, 20 sep 2019

I våras kom beskedet att Lisebergs vd Andreas Andersen sagt upp sig. Han ville komma närmare familjen i Köpenhamn.

Lämnar Liseberg för VD-roll på Tivoli

En stor rekryteringsprocess drogs igång och omkring 300 personer sökte toppjobbet, enligt GP. Enligt tidningen har rekryteringsprocessen kostat 100 000 kronor.

Nu avslutas processen och Liseberg meddelar att Andreas Andersen återvänder till nöjesparken.

– Det fanns många bra kandidater bland de som sökte, men Andreas är bäst i branschen och uppfyller alla kriterier vi hade satt upp för tjänsten. Vi är oerhört glada att kunna knyta honom till oss igen, säger Lisebergs styrelseordförande Christer Holmgren i ett pressmeddelande.

I det nya kontraktet har Andreas Anderson fått större flexibilitet avseende bostadsort. När han rekryterades för åtta år sedan fanns kravet att han skulle bo i Göteborg. Det nya kontraktet ger Andreas Andersen möjlighet att bo både i Göteborg och Köpenhamn.

Andreas Andersen själv säger att det var tungt att lämna nöjesparken i våras och att han egentligen inte kände sig klar med hans och Lisebergs gemensamma resa.

– Jag känner också ett stort ansvar för att slutföra det vi påbörjat. Vi har en fantastiskt duktig organisation som driver projekten, och när jag sa upp mig i våras kändes framdriften säker och självklar, men det händer saker hela tiden och jag vill gärna vara med och ro det vi påbörjat i hamn, säger Andreas Andersen.

Han tillträder sin nygamla tjänst den 1 oktober.

Här är filmen som ska sätta Lisebergsbesökarna i skräck

Trafiken – minut för minut

DEBATT

Tjulander: Allas husdrömmar blir inte verklighet

Krönika Hur mycket folks boendesituationer än skiljer sig så har vi nog alla en sak gemensamt. Alla bär vi på en husdröm.lördag 15/2 16:31

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57