Stolt. Johan Red Top Larsson är en av tolv göteborgare som får stadens förtjänsttecken.

Han hyllas av Göteborgs stad

Hallå där...

  • Publicerad 16:53, 14 maj 2018

Johan Red Top Larsson, 51, konsertarrangör, kreatör och gaisare, som tilldelas Göteborgs stads förtjänsttecken tillsamman med elva andra göteborgare vid en ceremoni den 4 juni.

Grattis, hur känns det?

– Jag blev ganska förvånad när jag fick brevet tillsänt mig. Jag fick faktiskt googla för att ta reda på vad det innebar och kunde konstatera att det var stort. Det är många tunga personer som fått det. Jag är stolt över att bli uppmärksammad och uppmuntrad i mitt arbete för det jag gör för stan som jag älskar. Det fanns ingen tanke på att tacka nej.

Det är ett fint sällskap (läs faktaruta) som du har hamnat i. Vad tycker du om det?

– Jag har kläm på de andra, mer eller mindre, förutom den sistnämnda. Men det är ju fantastiskt att var en del av detta.

Yrkesmässigt, var står du just nu?

– Jag står och ser ut över Göta älv, för Ringön är min nya hemvist. Det är där Saltet finns, som jobbar för kultur utanför det givna. Jag jobbar tillsammans med Filip Nilsson och Matilda Lindvall och jag tror att det är det roligaste jag har gjort. Det är smarta människor som visar att 1 + 1 mycket väl kan vara lika med 3.

Årets mottagare 2018

Är: Marianne Bernhardtz, socionom, Ronny Hallgren, teaterchef/VD och regissör, Roger Holtback, direktör, Anneli Hulthén, landshövding, Johan "Red Top" Larsson, arrangör och projektledare, Jan Lindhe, professor emeritus i odontologi, Paula af Malmborg Ward, tonsättare, Per-Olof NIlsson, professor i fysik, Pelle Petterson, industridesigner, Birgitta Roos, tf förvaltningsdirektör, Ann-Sofie Sandberg, professor i livsmedelsvetenskap, och Heli Vasara, bibliotekarie.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG