Tomas Olsson blir verksamhetschef på Nefertiti. Foto: Brewhouse

Han ska hålla i taktpinnen för Nefertiti

Hallå där... Tomas Olsson, 61, före detta trummis i bland andra Björn Afzelius Globetrotters och Bandmaskinen, som ska tillträda tjänsten som verksamhetschef på jazzklubben Nefertiti inom kort.

  • Publicerad 19:36, 4 apr 2018

Med din bakgrund som musiker känns det som ett naturligt jobb?

– Ja, det kändes som mitt jobb. Det stod mitt namn på det och gifter sig med mitt intresse för jazz. Jag har dessutom spelat där sedan 1976, så klubben finns i mitt DNA.

Men från trummis till verksamhetschef?

– Jo, jag har snubblat in på det när jag sedan 2005 har jobbat "civilt". 2011 blev jag vd och det var en Tomas jag inte kände tidigare. Men det har varit väldigt kul. Nu har jag varit konsult i ett halvår i ledarskapsfrågor.

När börjar du?

– Den 1 juni, så jag sitter på avbytarbänken till dess.

Nefertiti har ju en häftig och fungerande verksamhet. Vad blir din insats?

– För mig är det viktigt att inte fixa det som inte är trasigt. Inledningsvis ska jag lyssna och prata med de som jobbar på och med klubben. Det vi gör ska vi göra tillsammans och jag är den som ska skapa förutsättningar för att det ska gå.

Vem ersätter du?

– Egentligen ingen, eftersom rollen som verksamhetschef, på det sättet som jag ska jobba, är ny.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG