Han springer Göteborgsvarvet med fyra barn

På lördag kan en minst sagt ovanlig världsmästare gå i mål. Johan Skårbratt springer Göteborgsvarvet med fyra barn i kärra. Nu satsar han på en plats i Guinness rekordbok.

  • Publicerad 05:30, 20 maj 2022

Springer jag under två timmar är rekordet mitt

Egentligen är det inte tillåtet att springa varvet med barnvagn. Men Göteborgsvarvets arrangörer hade lite svårt att neka en blivande världsmästare. I Guinness rekordbok finns nämligen en särskild avdelning för löpare som springer halvmaraton med barnvagn.

– Än så länge finns inget världsrekord för en manlig löpare med fyra barn. Men springer jag under två timmar är rekordet mitt, säger Johan Skråbratt.

När GöteborgDirekt får kontakt med honom har han precis hämtat på förskolan med cykel. De fyra barnen är vana vid att transporteras på hjul. Varje helg springer Johan och hans fru Hanna flera mil med barnvagnen.

– Vagnen är specialbeställd från USA, där de vanligtvis har större familjer än här, säger Johan.

Dubbla tvillingar

Paret har dubbelt upp i tvillingpar. Sönerna föddes 2018 och döttrarna under förra året. När allihop tar plats i barnvagnen väger hela ekipaget 80 kilo.

– Göteborgsvarvet är ganska backig, så det kan bli tungt. Det kommer att bli en utmaning, men jag räknar med att klara den.

Både Johan och Hanna är egentligen redan rekordhållare. På nyårsafton sprang Johan milen på Sylvesterloppet tillsammans med barnen. Hanna sprang lika långt under Varvetmilen i Göteborg. Tiderna var så bra att de redan kvalificerat sig till Guinness rekordbok.

– På lördag kommer Hanna att springa bredvid mig och hålla barnen glada. Plus att jag kommer att ha ett par funktionärer vid min sida så att det blir säkert för övriga löpare, säger Johan.

Officiella rekord i Guinness rekordbok

Halvmaraton med ett barn:
Män: Andreas Lommer, Danmark, 1.08.38 (2019)
Kvinnor: Lauren Stroud, 1.22.29 (2021)
Halvmaraton med två barn:
Män: Henrik Andersen, Danmark, 1.14.20 (2019)
Kvinnor: Cynthia Lauren Arnold, USA, 1.25.36 (2019)
Halvmaraton med tre barn:
Män: Oleg Safronov, Ukraina, 1.46.06 (2020)
Kvinnor: Cynthia Lauren Arnold, USA, 1.29.08 (2019)
Halvmaraton med fyra barn:
Kvinnor: Julie Hillis, Kanada, 2.04.59 (2019)
 

Källa: www.guinnessworldrecords.com

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Robert Hannah (L): ”Svensk- heten känner ingen hudfärg”

Debatt Debatt. Nya svenskar behöver mer än en ceremoni med jordgubbstårta. Det menar liberala riksdagsledamoten, med rötter i Tynnered, Robert Hannah.onsdag 8/6 12:44