Retronörd. Markus Swerlander är en av initiativtagarna till en alternativ megaloppis. Till vardags driver han secondhandbutiken Mackapär i Majorna. Foto: Privat

Han vill fixa alternativ Megaloppis i Majorna

”Vi kör Megaloppis ändå!” Budskapet kommer från ett gäng entusiaster i Majorna efter att Hyresgästföreningen har beslutat att ställa in den populära gatuloppisen i år – igen.

  • Publicerad 11:06, 20 mar 2022

Vi hoppas och tror många är sugna och vill både köpa och sälja på loppisen.

Megaloppisen i Majorna har de senaste åren fått ställas in till följd av pandemin. Nyligen meddelade arrangören, Hyresgästföreningen att folkfesten inte blir av i år heller.

Orsaken uppges vara tidsbrist efter att restriktionerna försvann.

– Det är jättetråkigt att vi måste ställa in årets Megaloppis i Majorna, men vi bedömer inte att vi har en realistisk möjlighet att genomföra detta jättearrangemang på ett bra sätt utifrån de förutsättningar som funnits och fortfarande gäller, sa regionordförande Ronny Bengtsson i ett uttalande i samband med beslutet.

Beslutet: Ingen megaloppis i Majorna i år heller

Saknar loppisen

Men det stoppar inte ett gäng loppissugna Majornabor som är redo att anordna en egen variant av gatufesten sista söndagen i maj.

– Megaloppisen är saknad så vi är ett par vänner som drar ihop det den här gången, kanske inte blir storskaligt som när Hyresgästföreningen arrangerar. Eller så blir de det! Vi hoppas och tror många är sugna och vill både köpa och sälja på loppisen, säger Markus Swerlander, en av initiativtagarna.

Att initiativet är välkommet märks i sociala medier där, i skrivande stund, 4 100 personer har visat intresse för den alternativa Megaloppisen.