Han visar dig "ginvägen" till en perfekt GT

Olof Mattson även känd som Mr. GT driver, enligt honom, Sveriges största Gin & Tonic-blogg och är något av en expert på drycken som nu klättrar allt högre på listan av populära spritdrycker. – Jag tror inte att det finns så många Gin & Tonic bloggar så jag kan nog vara störst, säger han.

  • Publicerad 07:00, 28 jul 2017

Det var sommaren 2013 som Olof förälskade sig i den bittra drycken och år 2015 startade han sin blogg där han började publicerar egna recept och recensioner av olika gin och tonic sorter. I dag har bloggen över tusen följare och den växer stadigt.

– Jag har aldrig kunnat dricka öl då jag lider av den kroniska tarmsjukdomen Crohns så jag började dricka Gin & Tonic istället då jag mår mycket bättre utav det. Sen har jag en nördådra i mig som fick intresset för drycken att snabbt ta fart, berättar Olof Mattson.

Enligt honom själv finns det inget enkelt svar på vilken tonic som är den "rätta" att använda sig av.

– Det beror helt på vilken gin du har, mitt tips är att helt enkelt testa dig fram till det du själv tycker är godast, säger Olof Mattson.

Gin & Tonic har fått ett uppsving de senaste fem året och blivit en allt mer populär dryck även i Sverige. Trenden startade i Spanien under 00-talet och har sedan dess spridit sig över Europa.

Sedan tre somrar tillbaka kan kan man faktiskt få en GT tillblandad av Mr. GT själv om man besöker Café Öbergska på Styrsö. Intill Caféet har han en lite Gin & Tonic-bar där man kan välja mellan 20 till 30 olika gin sorter.

– Det är väldigt roligt, jag är där varje onsdag och torsdag under sommaren och det är både kafé besökare och bloggläsare som kommer förbi, säger Olof Mattson

För recept och tips på hur du gör en god GT klicka här.

DAGENS LUCKA 🎅🏼

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21