Han visar dig "ginvägen" till en perfekt GT

Olof Mattson även känd som Mr. GT driver, enligt honom, Sveriges största Gin & Tonic-blogg och är något av en expert på drycken som nu klättrar allt högre på listan av populära spritdrycker. – Jag tror inte att det finns så många Gin & Tonic bloggar så jag kan nog vara störst, säger han.

  • Publicerad 07:00, 28 jul 2017

Det var sommaren 2013 som Olof förälskade sig i den bittra drycken och år 2015 startade han sin blogg där han började publicerar egna recept och recensioner av olika gin och tonic sorter. I dag har bloggen över tusen följare och den växer stadigt.

– Jag har aldrig kunnat dricka öl då jag lider av den kroniska tarmsjukdomen Crohns så jag började dricka Gin & Tonic istället då jag mår mycket bättre utav det. Sen har jag en nördådra i mig som fick intresset för drycken att snabbt ta fart, berättar Olof Mattson.

Enligt honom själv finns det inget enkelt svar på vilken tonic som är den "rätta" att använda sig av.

– Det beror helt på vilken gin du har, mitt tips är att helt enkelt testa dig fram till det du själv tycker är godast, säger Olof Mattson.

Gin & Tonic har fått ett uppsving de senaste fem året och blivit en allt mer populär dryck även i Sverige. Trenden startade i Spanien under 00-talet och har sedan dess spridit sig över Europa.

Sedan tre somrar tillbaka kan kan man faktiskt få en GT tillblandad av Mr. GT själv om man besöker Café Öbergska på Styrsö. Intill Caféet har han en lite Gin & Tonic-bar där man kan välja mellan 20 till 30 olika gin sorter.

– Det är väldigt roligt, jag är där varje onsdag och torsdag under sommaren och det är både kafé besökare och bloggläsare som kommer förbi, säger Olof Mattson

För recept och tips på hur du gör en god GT klicka här.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Bryt ihop men se till att gå vidare"

Retorikcoachen om coronapandemin. Alla påverkas vi av den rådande corona-situationen men vissa slår den hårdare mot. Jenny Ralphsson Jernberg vet hur man tar sig genom tuffa motgångar.tisdag 24/3 16:53

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57