Brott. Detonationen i Gårdsten förra veckan rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Foto: Sacharias Källdén

Handgranat i bostadsområde – ingen gripen

En intensiv polisutredning pågår efter att en handgranat detonerat utanför en lägenhet i Gårdsten förra veckan. "Vi har några teorier vi arbetar utefter" säger Peter Kron, gruppchef grova brott Storgöteborg.

  • Publicerad 05:30, 27 mar 2022

Det var strax efter midnatt, 18 mars, som en handgranat detonerade utanför en lägenhet på bottenplan på Muskotgatan. Inringaren vittnade om att hen hört en hög smäll.

När patrullen anlände till platsen befann sig två kvinnor i den aktuella lägenheten. Men ingen person ska ha kommit till skada enligt Peter Kron, gruppchef grova brott Storgöteborg.

– Nej, det blev bara materiella skador på fastigheten.

Efter händelsen inledde polisen ett intensivt utredningsarbete. Helgen efter var exempelvis områdespolisen ute och knackade dörr för att få in information och eventuella vittnesmål.

– Vi håller fortfarande på med kartläggning och drar i alla trådar vi kan. Vi har ett par teorier som vi jobbar efter och det finns personer som är intressanta i utredningen. Men än så länge är ingen gripen misstänkt för brottet.

Handgranat exploderade vid lägenhet i Gårdsten

Att kasta en handgranat mot en lägenhet, utan tanke på vem som skulle kunna komma till skada, ser Peter Kron allvarligt på.

– Det är så klart inte bra att personer i gängmiljö skjuter och skadar varandra. Men det är oroväckande med sådana här situationer, som kan drabba utomstående. Det är oroande.

Skjutning en vecka innan

En vecka innan sprängningen, den 11 mars, skottskadades en man i Gårdsten. Polisen som larmades fann honom på närliggande Saffransgatan. Mannen fick föras till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande skador.

Huruvida händelserna har något med varandra att göra är inte klarlagt.

– Givetvis är det något som vi har med i vårt arbete, men jag kan inte säga i nuläget att det finns en koppling mellan brotten, säger Peter Kron.

Brott. Detonationen i Gårdsten förra veckan rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Foto: Sacharias Källdén (arkiv)