Supertrio

Vad: Super Groovy är en nystartad stjärntrio med meriterade Göteborgsgitarristen Ulf Wakenius tillsammans med tyska trummisen Wolfgan Haffner (samarbetat med artister som Chaka Khan, Al Jarreau, Pat Metheny, The Manhattan Transfer, Mezzoforte, och Larry Carlton – för att nämna några) och 21-årige basisten Simon Oslender, som trots sin ålder redan hunnit jobba med bland andra Nils Landgren, Candy Dulfer, WDR Big Band Randy Brecker. Triomedlemmarna har turnerat med många av de största namnen inom jazz- och funkmusiken, tillsammans presenterar de en explosiv brygd av jazz, funk och soul.

Var: Nefertiti.

När: Lördag 18 maj, på scen 20.00.

Info: Hittar du här!

Blåsmusikens dag

Vad. Under rubriken Blåsmusikens dag arrangerar Göteborg Wind Orchestra. Det handlar om en nationell blåsmusikmanifestation där det över hela Sverige kommer att spelas blåsmusik i konsertsalar samt på gator och torg. Förutom Göteborg Wind Orchestra under ledning av dirigenten Jerker Johansson kommer kulturskolor och blåsensembler i Göteborg med omnejd till en heldag med Kronhuset och Kronhusgården som bas.

Var: Kronhuset.

När: Lördag 18 maj, start 12.00.

Info: Hittar du här!

Göteborgsvarvet

Vad: Göteborgs, ja, hela Sveriges, stora löparfest har sedan starten blivit världens största halvmaratonlopp med 64000 anmälda. Nu är det dags igen för både elit och motionärer med tiotusentals deltagare och lika många som står vid sidan av och hejar på. Från starten och målet vid Slottsskogsvallen runt hela banan från Majorna, Hisingen och Avenyn.

Var: Runt Göteborg, start och mål vid Slottsskogsvallen.

När: Lördag 18 maj. Starten för eliten sker 13.00.

Info: Hittar du här!

Minifestival i Gamlestan

Vad: Bob Hund är den underhållande musikjycken som är lika ivrig att visa sin tricks efter 25 år på scenen. Nu kommer bandet inte bara med ett rykande färskt album utan också till Göteborg. Tillsammans med Jenny Wilson tävlar de om publikens gunst på evenemanget Slakthuset Live.

Var: Slakthusområdet, Gamlestan.

När: Fredag 17 maj, området öppnar 16.00.

Info: Hittar du här!

Kontroversiellt på Pustervik

Vad: Maxia Märak är en av landets mest unika och tongivande artister, som nu börjar förbereda sig för albumdebut tidigt hösten 2019. Men innan dess har intensiva singeln ”Hatar” kommit, en låt som premiärspelades live under Manifestgalan i februari i år. Nu är hon åter aktuell för ett gästspel i Göteborg.

Var: Pustervik.

När: Fredag 17 maj, dörrarna öppnar 21.00.

Info: Hittar du här!