Här är de: Bästa tipsen för bästa helgen

Helgen är här med mängder av möjligheter. Som öppet hus för Frölunda Indians i Frölundaborg. Eller backluckeloppis. Kanske Dylan LeBlanc eller Amanda Ginsburg. Om du inte är fotbollsvän och vill se Öis.

  • Publicerad 11:51, 16 aug 2019

Loppis

Vad: Efter att ha fått stryka på foten på grund av parkering för fordon till Way out West senaste helgerna är nu den populära Bagageluckeloppisen tillbaka på Dalen vid Slottsskogsvallen. Här finns chans till att både fynda och hyra en plats för att bli av med det man inte längre behöver.

Var: Slottsskogsgatan 113.

När: Lördag 17 augusti, 11–15, söndag 18 augusti, 11–15.

Info: Hittar du här!

Hockeydags

Vad: Med Frölundadagen bjuder senaste SM-segrarna Frölunda Indians in till en dag full av hockey, event och möjlighet att träffa spelarna, äta hamburgare och korv. Frölunda kommer också ha ett samarbete med Bagageluckeloppisen, där man kan sälja sina gamla hockeyprylar. Dessutom: Frölundas J20- och J18-lag möter parallellt Färjestad i Frölundaborg och Slottsskogsrinken - nedsläpp 14.00 och 14.15 i de bägge matcherna.

Var: Frölundaborg.

När: Lördag 17 augusti, 11–15.

Info: Hittar du här!

Sverigevän

Vad: Dylan LeBlanc har blivit något av en Sverigevän, kommer ofta hit för att spela och har en växande publik. I början av sommaren kom han med sitt fjärde album, ”Renegade”, producerad av Grammyvinnande Dave Cobb (Brandi Carlile, Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Jason Isbell), inspelad i hans studio i Nashville, den klassiska RCA Studio. Sedan debuten 2010 har LeBlanc turnerat i stort sett oavbrutet . Han har delat scen med bland andra Bruce Springsteen, First Aid Kit, Drive-By Truckers, Lucinda Williams och Alabama Shakes.När han nu kommer till Skandinavien för en rad spelningar, är det tredje året i rad vid samma tidpunkt.

Var: Pustervik.

När: 17 augusti, dörrarna öppnas 19.00.

Info: Hittar du här!

Toppmöte

Vad: Örgryte har under sommaren gjort bra ifrån sig med en förlustfrisvit på åtta matcher. Men laget förlorade senaste borta mot tabellnian Västerås. Nu väntar Mjällby, som leder Superettan. Vinst där och Öis har definitivt toppkänning och kan avancera i tabellen från en nuvarande femteplats.

Var: Gamla Ullevi.

När: Lördag 17 augusti, 16.00.

Info: Hittar du här!

Grammisvinnare

Vad: Hon vann Årets grammis-vinnare i kategorin Årets Jazz och sedan releasen av sitt debutalbum "Jag har funderat på en sak" (2018) har om inte bara blivit ett omtalat och hyllat namn utan också gått från klarhet till klarhet. Hon har gästat "Allsång på Skansen", tilldelats Olle Adolphson-stipendiet, nominerats till årets nykomling i P2 Jazzkatten, mottagit Skaps Jazzpris och Stim-stipendium, belönats med fantastiska recensioner och lovord, och har spelat över hela landet för tusentals besökare. På scen har hon hjälp av Filip Ekestubbe, piano, Ludvig Eriksson, bas, och Ludwig Gustavsson, trummor.

Var: Lisebergs lilla scen.

När: Fredag 16 augusti, 20.00.

Info: Hittar du här!

Tips för helgen. Amanda Ginsberg på Liseberg, Dylan LeBlanc på Pustervik eller Frölunda i Frölundaborg. Bara att välja. Foto: Sima Korenivski/Pressbild/Kai Martin

Vi är GBG

    Vi är GBG