Helgtips. Star for Life med körkraft från Sydafrika, Arvingarnas krogshow eller "Dogville" på Folkteatern…? Bara att välja. Foto: Pressbild/Kai Martin/Mats Bäcker

Här är de bästa tipsen för den bästa helgen

Krogshower, körkraft från Sydafrika eller nytolkning av klassisk opera…? Göteborgshelgen erbjuder det mesta. Göteborg Direkt visa vägen med bästa tipsen

  • Publicerad 11:58, 12 okt 2018

Körkraft

Vad: Sedan 2006 har Triple & Touch jobbat med utbildningsprojeketet Star for Life i främst Sydafrika och Namibia. Sedan några år tillbaka turnerar de med sydafrikanska ungdomar, som tillsammans med svenskar bjuder på körkraft av rang.

Var: Konserthuset.

När: Fredag 12 oktober, 19.00.

Info: Hittar du här!

Hitkavalkad

Vad: I snart 30 år har Arvingarna med stigande popularitet gnuggat på de svenska vägarna till och från spelningar. Nu gör Partillebandet sin första ordentliga krogshow som de lovat späcka med sina hitlåtar och andra favoriter under en fullmatad helg.

Var: Kajskjul 8.

När: Fredag 12 oktober och lördag 13 oktober, 21.30.

Info: Hittar du här!

Film på scen

Vad: danske regissören Lars von Triers film "Dogville" med Nicole Kidman, Lauren Bacall och Harriet Andersson skapade uppmärksamhet när den kom 2003. Nu har regissör Frida Röhl gjort en kritikerrosad uppsättningen, som spelas till och med den 12 december.

Var: Folkteatern.

När: Fredag 12 oktober, 19.00, lördag 13 oktober, 18.00.

Info: Hittar du här!

Utmanande opera

Vad: Pop up-operan dyker upp där man minst anar det. Den här gången i en industrilokal uppe i Kortedala. Nu är det Mozarts "Trollflöjten" som får en transformation i "Ocarinavaginan", som hade premiär i går, torsdag, och spelas fram till 21 oktober. Opera på ett sätt man aldrig tidigare sett eller hört.

Var: Dagjämningsgatan 2.

När: Fredag 12 oktober 19.00, lördag 13 oktober 19.00, söndag 14 oktober 16.00.

Info: Hittar du här!

Amerikansk rock

Vad: Kurt Vile har haft ena benet i War on Drugs och den andra i sitt Kurt Vile & the Violaters. Det är de sistnämnda som han sedan 2008 fokuserar och som den här gången gästar Göteborg för en spelningen.

Var: Pustervik.

När: Lördag 13 oktober, dörrar öppnas 19.00.

Info: Hittar du här!

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG