Möjligheter i påsk. Kristian Issa (överst) gör en dubbelkonsert med Hannah Toll på Oceanen. Cornelia Holm går en fajt i MMA på Posthotellet under kampsportgalan. Foto: Kai Martin

Här är de bästa tipsen för hela nöjespåsken

Påskhelgen är proppfull med möjligheter i Göteborg. Ungefär som ett påskägg. Göteborg Direkt bjuder på de bästa tipsen – från bagageluckeloppis, kampsportgala till elektronisk musikfestivalen alla påskens dagar.

  • Publicerad 14:00, 18 apr 2019

Stones-hyllning

Vad: Med sikte på Rolling Stones period mellan 1969 och 1972 hyllar ett gäng Göteborgsmusiker från band som Spiders, Deadheads, Steget, Fume, Paradiset och Horisont sina förebilder. Under temat "Exil on Pustervik" utlovas en energisk Stonesafton.

När: Torsdag 18 april, dörrarna öppnas 20.00.

Info: Hittar du här!

Kontroversiell pjäs på annorlunda spelställe

Vad: "Ensam galning" är Göteborgs stadsteaters satsning på den tillfälliga scenen på Slakthusets område i Gamlestaden. Med endast plats för 21 personer som publik blir det garanterat en annorlunda upplevelse och närkontakt med skådespelaren Alexandra Nordberg i regissör Isabel Cruz Liljegrens pjäs om Youtubern och videokonstnären Nasim Aghdam för drygt ett år sedan. Läs om pjäsen här.

Var: Slakthusgatan, Slakthusområdet, hus A.

När: Torsdag 18 april, 19.00.

Info: Hittar du här!

Fyndmöjligheter i påsk

Vad: Med våren har också traditionen med bagageluckeloppis kommit igång. Möjligheterna att sälja efter vårrensning i garderober och bokhyllor, bland barnens leksaker eller vindsröj är stor. Men också för den som vill fynda något till sig själv, barnen eller för en överraskning. På plats finns det också chans till något extra när arrangörerna bjuder på påskgodis och gratis ansiktsmålning för barn. Ett stort påskägg lottas ut till en av utställarna både lör- och söndag.

Var: Dalens fotbollsplaner, Slottsskogsgatan 113.

När: Lördag 20 april, 11–15, söndag 21 april, 11–15.

Info: Hittar du här!

Kul kväll

Vad: För komikerkollektivet Semst är ingenting omöjligt eller för kontroversiellt. Gänget, huvudsakligen sysslar med stand-up och utgörs av Branne Pavlovic, Ahmed Berhan och Jonatan Unge, har sedan 2014 gjort hundratals föreställningar över hela landet och jobbat tillsammans med bland annat SVT:s Släng dig i brunnen och tv-kanalen Comedy Central.

Var: Stora Teatern.

När: Lördag 20 april, 19.00.

Info: Hittar du här!

Påsksyntfestival

Vad: Under rubriken Personal Jesus Festival Gbg hålls en femdagars musikmanifestation med mängder med artister. Underrubrikerna för respektive dag är "Jesu sista måltid", "Da Vincikoden", "The two wise men" och "Magic on Golgata". Några banden/artisterna som spelar är: Trailer Trash Disco & Dansmaskinen Reunion, Glas, Robert Leiner & The Source Experience Band, Asteroid Killer Music med flera. Dj och event tillkommer.

Var: Bellmans salonger, Bellmansgatan.

När: Torsdag 18 april, fredag 19 april, lördag 20 april, söndag 21 april, måndag 22 april, 15–03.

Info: Hittar du här!

Releasekonsert

Vad: Ossian Ward har ofta synts och hörts i olika sammanhang på olika scener i Göteborg de senaste åren. I augusti 2018 gick flytten till Köpenhamn och i början av 2019 såg OWQ dagens ljus för första gången. En konstellation av nyinflyttade liksom urdanska köpenhamnare som hämtar inspiration från 50- och 60-talens kvintetter men med blicken framåt och ett ständigt pågående jazzparty i hjärtat! Ossian Ward Quaret består av: Ossian Ward, trummor, komposition, Michal Nienadowski, bas, Kathrine Windfeld, piano, Anders Malta, trumpet, och Oleksandr Kolosii, tenorsaxofon.

Var: Unity jazz, Kyrkogatan 13.

När: Tordag 18 april, 20.00

Info: Hittar du här!

Påsksmällar

Vad: Påskens stora smällkaramell med blandade kampsoprter som MMA, boxning och thaiboxning. I ringen hittar man bland andra VM-silvermedaljören Filiph Waldt, MMA- och thaiboxningsstjärnan Martin Akhtar samt MMA-fightern Cornelia Holm. Konferencier för kvällen är Paolo Roberto. Mellan matcherna står Stor står för musiken.

Var: Posthotellet.

När: Fredag 19 april, 17.00–24.00.

Info: Hittar du här!

Dubbelkonsert

Vad: Kristina Issa har varit flitigt förekommande på Göteborgs stadsteaters scen i flera uppsättningar främst som musiker men också som musiker. Tillsammans med jazzinfluerade improviationsmusikern Hannah Toll från Göteborgf, bjuder hon upp till dubbelkonsertkväll.

Var: Oceanen.

När: Lördag 20 april, 19.00.

Info: Hittar du här!

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Våld i nära relation under pandemin"

Debatt. Det är kärva tider i världen och det är kärva tider för var och en av oss. Vi rekommenderas isolering, försiktighet och social distansering. Att arbeta hemma och ha digitala träffar är vanligt men...lördag 23/5 15:00

KRÖNIKOR

Jernberg: Så lyckas du med videomötet

Retorik. I coronans spår med mycket hemmaarbete och social distansering har videomötena blivit mer regel än undantag. Perfekt tycker en del, svårt tycker andra. måndag 25/5 12:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57