Hetast i helgen. Queens of the Stoneage, Daniel Lemma och El Perro del Mar. Foto: Pressbild/Kai Martin

Här är de fem hetaste helgtipsen!

Musik från alla världens hörn eller fotbollsfest? Feministisk visfestival eller Göteborgs största after work? Eller bara tung rock på Liseberg. Helgen bjuder på det mesta för de flesta.

  • Publicerad 11:49, 8 jun 2018

Världsmusikfestival

Vad: Med musik från hela världen även inkluderat artister från Göteborg (Daniel Lemma, El Perro del Mar med flera) bjuder Clandestinofestivalen på en hejdundrande musikfest i helgen. Starten gick redan igår, torsdag. Finalen är på söndag, men då i bohuslänska Gerlesborg.

Var: Pustervik, Oceanen, Folkteatern, Masthuggskyrkan och Världskulturmuséet.

När: Fredag 8 juni, från 18.00, lördag 9 juni, från 11.00, söndag 10.00

Info: Hittar du här!

Tungt rockgung

Vad: Queens of the Stoneage med sångaren Josh Homme som frontman vet att riffa tungt och mangla hårt. Så har det varit sedan starten 1996. Så är det nu, 22 år senare. Senast bandet gästade Göteborg var på Way out West 2015. Nu är det dags att se om Lisebergs stora scen håller.

Var: Lisebergs stora scen.

När: Lördag 9 juni, 21.00.

Info: Hittar du här!

Feministisk visfestival

Vad: Med fokus på komponerande kvinnor, visor och feminism kallar sig denna nystartade musikfest för Sveriges största feministiska visfestival. Åtta akter uppträder från rutinerade Marie Selander till nya Konflikten, med bas i Göteborg.

Var: Musikens hus, Djurgårdsgatan 13.

När: Lördag 9 juni, från 16.00.

Info: Hittar du här!

Förberedelser för fotbolls-VM

Vad: Att svenska herrlandslaget har kvalificerat sig för VM i Ryssland stod klart efter den överraskande kvalvinsten över Italien. Laget har genrepet mot Danmark (0–0) och ställs nu mot Peru. Det sydamerikanska landslaget har även det spelat sig till en plats i Ryssland och spelar, precis som Sverige, sin sista träningslandskamp innan avresan österut.

Var: Ullevi.

När: Lördag 9 juni, 19.15.

Info: Hittar du här!

Sommar after work

Vad: När vädret är som hetast bjuder Trädgår'n upp till afterworkfest under konceptet Summer in the City med fem barer och två dansgolv. Från eftermiddag till kvällen.

Var: Trädgår'n, Nya Allén 11.

När: Fredag 8 juni, 17.00–22.00.

Info: Hittar du här!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG