Nu har alla föräldrar valt skola till sina sexåringar. Sista ansökningsdagen var 15 februari och nu ska grundskoleförvaltningen ta ställning till ansökningarna. Alla föräldrar har fått gradera sina val från ett till fem, med förstahandsvalet i topp.

Nu kan Göteborg Direkt avslöja vilken skola som har flest ansökningar. Av 127 kommunala skolor med förskoleklass ligger Kvibergskolan i topp. Totalt har 121 sexåringar – eller deras föräldrar – anmält sitt intresse.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/har-stoppas-foraldrarna-av-vaktare/repubd!awxEqomVZcrdM@iJnHOrg/

På god andra plats placerar sig Kungsladugårdsskolan i Majorna, med 106 förstahandsval. I den barnrika stadsdelen har föräldrarna tre olika grundskolor att välja mellan.

Stabil personal

– Vi har alltid haft högt söktryck eftersom vi är så bra. Framförallt har vi en väldigt stabil personalgrupp, säger Kerstin Karlsson, rektor för F-3 på Kungsladugårdsskolan.

Skolan tar in 104 barn, fördelat på fyra förskoleklasser, till hösten. Men det behöver inte alls betyda att någon blir utan plats. Enligt Kerstin Karlsson är det mycket som kan hända innan första skoldagen.

– Majorna har ont om stora lägenheter, vilket betyder att många flyttar vidare till radhus eller hus när familjen växer och då blir det platser lediga, säger hon.

Efter Kvibergskolan och Kungsladugårdsskolan ligger Jättestensskolan i Kyrkbyn på tredje plats. Där vill 100 barn helst börja till hösten.