Skolvalet avslutat. Här är tio i topp-listan. Foto: Gabriel Tjulander

Här är de tio mest populära skolorna

De populäraste grundskolorna i Göteborg ligger i skilda väderstreck. Bland topp-tre ligger en skola i Kviberg, en i Majorna och en på Hisingen.

  • Publicerad 05:30, 4 mar 2021

Nu har alla föräldrar valt skola till sina sexåringar. Sista ansökningsdagen var 15 februari och nu ska grundskoleförvaltningen ta ställning till ansökningarna. Alla föräldrar har fått gradera sina val från ett till fem, med förstahandsvalet i topp.

Nu kan Göteborg Direkt avslöja vilken skola som har flest ansökningar. Av 127 kommunala skolor med förskoleklass ligger Kvibergskolan i topp. Totalt har 121 sexåringar – eller deras föräldrar – anmält sitt intresse.

Här stoppas föräldrarna av väktare

På god andra plats placerar sig Kungsladugårdsskolan i Majorna, med 106 förstahandsval. I den barnrika stadsdelen har föräldrarna tre olika grundskolor att välja mellan.

Stabil personal

– Vi har alltid haft högt söktryck eftersom vi är så bra. Framförallt har vi en väldigt stabil personalgrupp, säger Kerstin Karlsson, rektor för F-3 på Kungsladugårdsskolan.

Skolan tar in 104 barn, fördelat på fyra förskoleklasser, till hösten. Men det behöver inte alls betyda att någon blir utan plats. Enligt Kerstin Karlsson är det mycket som kan hända innan första skoldagen.

– Majorna har ont om stora lägenheter, vilket betyder att många flyttar vidare till radhus eller hus när familjen växer och då blir det platser lediga, säger hon.

Efter Kvibergskolan och Kungsladugårdsskolan ligger Jättestensskolan i Kyrkbyn på tredje plats. Där vill 100 barn helst börja till hösten.

Skolorna med flest förstahandsval

Kvibergskolan 121 ansökningar (förstahand)

Kungsladugårdsskolan 106 ansökningar

Jättestensskolan 100 ansökningar

Bräckeskolan 87 ansökningar

Klareborgsgatan 83 ansökningar / Kärraskolan 83 ansökningar

Påvelundsskolan 82 ansökningar

Bjurslättsskolan 81 ansökningar

Parkskolan 80 ansökningar

Karl Johansskolan 78 ansökningar

Fjällskolan 74 ansökningar

Källa: Grundskoleförvaltningen

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Göteborg var kallare förr

Krönika Tradition. Det är ett faktum att kalla dagar i Göteborg känns kallare än på många andra platser på grund av vindarna. Men vintern 2021 är långt ifrån någon rekordvinter, åtminstone än så länge. torsdag 11/3 16:10

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Attenius (S): Alla unga ska kunna ta sig runt i Göteborg

Debatt Socialdemokraterna Att spela fotboll på Heden, bada i Delsjön eller gå på Liseberg har gett många av oss göteborgare sommarminnen för livet. Den möjligheten bör utsträckas till alla skolelever, oavsett föräldrarnas inkomst. tisdag 6/4 13:00