Tips för helgen. "Gemenskapen" med Teater Trixter, underfundig humor med Karsten Torebjer eller indiepop med Maple & Rye. Några av helgens möjligheter. Foto: Kai Martin/Pressbild

Här är de: Tipsen för den bästa Göteborgshelgen

Vilsen i helgen? Här kommer tipsen om vad som finns att göra. Allt från Karsten Torebjers underfundiga humor till göteborgsk indiepop.

  • Publicerad 13:51, 15 mar 2019

Tokigheter:

Vad: Den svenske skådespelaren Hans Patrik Larsson är mer känd under sitt alter ego Karsten Torebjer, där han med egensinnig humor skämtar om det mesta. Nu ger han sig i kast som medium under rubriken "Miraklet från Jylland".

Var: Konserthuset, Stenhammarsalen.

När. Lördag 16 mars, 19.30.

Info: Hittar du här!

Gästspel

Vad: Henrietta Horn är en av Tysklands stora koreografer och var med om att inviga Göteborgs dans- och teaterfestival 2002. Nu kommer hon tillbaka till Göteborg när hon gästar med en improviserad dansföreställning med tre dansare och tre musiker.

Var: 3:e våningen, dans- och konstscen, Sockerbruket 3.

När: Fredag 15 mars 19.00, lördag 16 mars, 16.00.

Info: Hittar du här!

Releasefest:

Vad: Anna Öberg tog kommandot över sin musik i sen ålder och kom med debutalbumet "Härsknar" 2017. Elektronisk musik med kraft producerat av Charles Storm. Nu är det dags för hennes andra album, återigen med samma producent. För att fira releasen håller Anna Öberg hov och spelning för nya "Vafan har jag gjort!".

Var: Stora Teatern.

När: Fredag 15 mars, 21.30.

Info: Hittar du här!

Om tillhörighet:

Vad: Teater Trixter hade premiär på nya pjäsen "Gemenskapen", skriven och regisserad av Petra Revenue, 9 mars. Pjäsen tar ett grepp om människans behov och längtan efter tillhörighet.

Var: Teater Trixter, Andréegatan 13.

När: Fredag 15 mars, klockan 19. söndagen 17 mars, klockan 17.00.

Info: Hittar du här!

Indipopafton:

Vad: Maple & Rye är bandet från Göteborg som gjorde avtryck med sin debut-ep "Nothing poetic" från 2017. Förra året kom inte mindre än tre singlar från det flitiga bandet, som spelat både på Peace & Love och Festival del Mare. Nu är det dags att visa upp färdigheterna på hemmaplan. Förakt är Hagagrabben Vincent Vesal.

Var: Pustervik.

När: Lördag 16 mars, insläpp 21.00.

Info: Hittar du här!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG