Från hårdrock till fars. Helgen kan erbjuda the Gothenburg sound med At the Gates eller premiärer med "The raw men" eller "Dubbel trubbel". Foto: Pressbild/Kai Martin

Här är det: Bästa helgtipset

Humor på Lisebergsteatern eller provocerande teater med pjäsen "The raw men"? Eller riktigt mörk hårdrock från Göteborgslegendarerna At the Gates? Kanske bara en städdag i Långedrags hamn. Göteborg Direkt tipsar om helgens möjligheter.

  • Publicerad 11:57, 5 okt 2018

Farspremiär:

Vad: Thomas Petersson har huvudrollen och spelar tillsammans med Birgitta Rydberg, Anna-Karin Palmgren, Anna Rydell och Martin Rydell i farsen "Dubbel trubbel", som hade premiär i Kalmar i somras. Men nu är det dags för Göteborg och nypremiär. Den lyxiga sommarvillan i Kalmar är utbytt mot en dito i Göteborg och förvecklingarna kan ta fart.

Var: Lisebergsteatern.

När: Fredag 5 oktober, 19.30, lördag 6 15.30 och 19.30.

Info: Hittar du här!

Städa Långedrags hamn

Vad: Rederiet Concordia Maritimes anordnar tillsammans med ideella organisationen Håll Sverige rent en skräpplockardag för att snygga upp Långedrags hamn. Skräpplockardagen syftar även till att uppmärksamma de stora miljöproblem som orsakas till följd av nedskräpning.

Var: GKSS klubbhus.

När: Lördag den 6 oktober klockan 11.00. Dagen avslutas klockan 14.00 med en sopplunch.

Info: Hittar du här!

Provocerande teater:

Vad: Teater Pugilist har inte satt upp en teater på många år. Men nu är det dags igen. Med "The raw man" gör teatersällskapet comeback för att omedelbart efter den intensiva spelperioden läggas ner igen. I centrum teaterdirektören Martin Theorin som har skrivit pjäsen och också regisserar.

Var: Teater Uno, Esperantoplatsen.

När: Premiär lördag 6 oktober, 18.00 och söndag 7 oktober 18.00.

Info: Hittar du här!

Rockabilly i Kortedala:

Vad: Jörgen Westman har varit framgångsrik med surfpunkarna Psychotic Youth, som gjorde fruktsam comeback för några år sedan. Men han är också idog med sitt rockabillyband Red West & Hot Rhythm, som spelar i helgen. Fri entré.

Var: Restaurang 20+, Citytorget, Kortedala.

När: Lördag 6 oktober, 21.00.

Info: Hittar du här!

Göteborgs sound

Vad: At the Gates, som bildades 1990, är ett av de band som kommit att förknippas med the gothenburg sound, den utlöpare av death metal från Göteborg där In Flames sitter högst på tronen. At the Gates la ner för 22 år sedan, men gjorde comeback för 2014. Med att dela scen finns Nifelheim och Vampire.

Var: Pustervik.

När: Lördag 6 oktober, första band på scen 19.30, söndag 7 oktober, första band på scen 19.30.

Info: Hittar du här!

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG