Mycket. Helgen bjuder på mycket. Som Stefan Andersson eller Maia Hirasawa eller varför inte Titiyo… Foto: Kai Martin/Viktor Flumé

Här är det: bästa tipsen för nöjeshelgen i Göteborg

Helgen bjuder på ett intensivt utbud. Här tipsar Göteborg Direkt om vad du inte får missa. Titiyo eller Maia Hirasawa…? Stefan Andersson eller Docenterna…? Du väljer.

  • Publicerad 11:51, 29 mar 2019

Fortsatt succé

Vad: Med "Flygblad över Berlin" har Stefan Andersson tagit ett nytt grepp om sina historieberättande konserter. Nu är det andra världskriget och den påverkan det hade på Sverige i allmänhet, men Göteborg med omnejd i synnerhet. En känslosam show med nyskriven, stark musik. Risk för att det kan vara utsålt.

Var: Kajskjul 8.

När: Fredag 29 mars, dörrarna öppnas 18.00, lördag 30 mars, dörrarna öppnar 18.00.

Info: Hittar du här!

Egensinnig

Vad: Titiyo är artisten som går sin egen väg. Vågar och vill man som publik följa med får man olika musikaliska uttryck, men alltid överraskningar och alltid med hennes karaktäristiska sång. Hon blandar och ger ut sin digra katalog, oavsett om det är från hennes tidiga soulperiod eller den nuvarande på svenska.

Var: Stora Teatern.

När: Fredag 29 mars, 19.00.

Info: Hittar du här!

Rockshow

Vad: Med showen "It takes a fool to remain sane" har Ola Salo visat att han är en underhållare av rang. Framträdandet i Göteborg har förlängts och är både kritikerrosat och hyllat av en salig publik, som får en omgång Ark-hits till livs.

Var: Rondo.

När: Fredag 29 mars, dörrarna öppnas 18.00, lördag 30 mars, dörrarna öppnas 13.00 respektive 18.00.

Info: Hittar du här!

Personlig popfest

Vad: Maia Hirasawa har en förkärlek för Göteborg, som egentligen kommer ut vantrivseln då hon bodde här i början av 2000-talet. Hon har till och med skrivit om en låt om staden på engelska som på senare år fått en svensk text. Hon har mer än tio år som soloartist och är en rutinerad underhållare som sjunger lika gärna på japanska som engelska eller svenska.

Var: Stora Teatern.

När: Lördag 30 mars, 19.00.

Info: Hittar du här!

40 år på scen

Vad: Docenterna började som Docent Död kring den svenska punkscenen för att snart utkristallisera sig som en energistinnt och underhållande popband. Hitlåtar som "Genom dina solglasögon" och "Bensin i blodet" har gett bandet en enveten fanskara, som hållit i sig och till och med växt under 40 år.

Var: Brew house.

När: Fredag 29 mars, dörrarna öppnas 19.00.

Info: Hittar du här!

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG