Hit reser göteborgarna i jul. Foto: Foto: Doug Olson /Mostphotos

Här är göteborgarnas hetaste resmål i jul

Det har blivit allt mer populärt bland svenskarna att fira jul och nyår utomlands. Flygbolaget Norwegian har sammanställt vilka resmål som göteborgarna helst bokar via dem för årets julledighet. Toppar listan gör London, före bland annat Malaga och Krabi.

  • Publicerad 14:50, 24 dec 2019

Jullovet är en populär tid att resa bort och listan visar att många göteborgare, förutom den populära storstaden London längtar efter sol och värme.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Med mindre än två veckor kvar till julafton och den stundande julledigheten har det blivit hög tid för många att börja packa väskorna. Detta då många väljer att lämna landet under jul och nyår. Flygbolaget Norwegians sammanställning visar att göteborgarna helst reser till London, följt av Spanien och Thailand under årets julledighet.

– Jullovet är en populär tid att resa bort och listan visar att många göteborgare, förutom den populära storstaden London längtar efter sol och värme, säger Charlotte Holbergh Jacobsson, Kommunikationschef på Norwegian.

De sju mest bokade resmålen på listan är: London, Malaga, Alicante, Barcelona, Las Palmas, Teneriffa och Krabi. Spanien dominerar listan och är en återkommande favorit bland resenärerna som är ute efter ett behagligare klimat när kylan kommit till Sverige. För de som vill resa lite längre bort är Krabi ett populärt resmål, dit får dock göteborgarna flyga via Stockholm och Arlanda.

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Corona snuvade Stefan Livh på radiosorti

Berättar om livet i karantän. 31 mars var hans sista dag på jobbet som programledare på Sveriges Radio. Men corona och karantän har hindrat honom från det. – Jag vet inte när mitt sista program blir, säger Stefan Livh.tisdag 7/4 16:23

DEBATT

Pest eller kolera – eller corona

Tradition Tittar man i Göteborgs uråldriga journal kan man se att historiskt sett är corona långt från den enda pandemi som drabbat staden. Digerdöden, pest, smittkoppor och kolera står att läsa.lördag 4/4 16:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57