REDAN IGÅNG I CITY. Bland annat vid Korsvägen går det sedan i maj att surfa fritt via en av stadens testzoner. Foto: Markus Andersson

Här är platserna med fritt wifi i Göteborg

Alla har rätt att kunna surfa! Nu utökar staden med tre nya fria surfzoner på Frölunda Kulturhus, Angereds Centrum och Rymdtorget.

  • Publicerad 10:49, 13 okt 2016

Nu kan du surfa gratis på ytterligare tre platser i Göteborg. Det är Frölunda Kulturhus, Angereds Centrum och Rymdtorget som blir de nya fria surfzonerna i staden.

Det är totalt ett 20-tal platser runt om i Göteborg som ingår i projektet Gothenburg Free WiFi som ska öka tillgängligheten för alla och på så vis bidra till demokratin i staden.

Sedan projektets start i maj har 85 000 inloggningar registrerats, enligt Vårt Göteborg. 13 av platserna ska utvärderas för att kunna bedöma vad ett införande i hela staden skulle innebära. Det är de nya platserna Frölunda Kulturhus, Angereds Centrum och Rymdtorget tillsammans med de tio befintliga platserna i Centrum och på Hisingen som kommer att utvärderas nu i oktober.

Utvärderingen består av två delar, dels hur mycket surfzonerna används och på vilka tider och dels hur användare upplever att det fungerar.

Nätverket _GothenburgWiFi ska finnas tillgängligt i nätverkslistan på mobiler och surfplattor som befinner sig på de nedan listade platserna.

Läs mer om stadens test med gratis wifi:

Mer gratis wifi i staden

Hisingen har dålig uppkoppling

Här testas fritt wifi

Nya surfzoner:

Frölunda kulturhus

Angered Centrum/Blå stället

Rymdtorget

Centrum

Götaplatsen (klar under hösten)

Universeum

Hisingen:

Våväderstorget

Friskväderstorget

Tuve torg

Kärra torg

Selma Lagerlöfs torg

Wieselgrensplatsen

Frihamnen/Jubileumsparken (klar under hösten)

Amhults torg (klar under hösten)

Här finns övriga surfzoner: Kanaltorget, Järntorget, Bältesspännarparken, Kungstorget, Kungsportsplatsen, Centralen, Nils Ericssonterminalen, Kortedala torg, Kapellplatsen, Linnéplatsen, Gamla Ullevi, Frölundaborg, Heden, Nya Ullevi, Valhalla IP, Västra Hamngatan.

Visa merVisa mindre

DAGENS LUCKA 🎅🏼

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21