Här presenterar Marie Felten vid sjöpolisen deras nya vattenskoter. Den ska underlätta polisens kamp mot fortkörare och sjöfylleriet i skärgården. Foto: Polisen

Här är polisens nya vapen mot buset på sjön

På Båtmässan presenterade sjöpolisen sitt nya vapen mot brottsligheten i skärgården. – Det här kommer underlätta mycket för oss, säger Marie Felten på sjöpolisen.

  • Publicerad 17:30, 5 feb 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Till våren kommer sjöpolisen i Göteborg att börja öva med sin nya vattenskoter. Tanken är att den ska underlätta polisens kamp mot bland annat fortkörare och sjöfylleri.

– Många privatpersoner i dag har ju båtar som kan köra upp mot 30 till 40 knop och då är det här ett bra hjälpmedel, säger Marie Felten.

Hur fort kan vattenskotern köra?

– Vi har ju inte testat den än men jag skulle gissa på omkring 55 knop.

Läs även: Brottsvågen går hög – när båten ligger på land

Sjöpolisen kan ses som skärgårdens närpolis och hanterar alla olika sorters brott, både fortkörning och sjöfylleri men de åker även på larm som inbrott på öarna eller sjöräddningar.

– Vi åker i stort sett på samma larm som vanliga polisbilar.

Till sommaren kommer sjöpolisen även få en ny större polisbåt som ska kunna bära med sig vattenskotern för att den snabbt ska kunna användas om situationen skulle kräva det.

– Fördelarna med vattenskotern är att den är liten vilket gör att vi lätt kan komma väldigt nära andra båtar eller vid räddningsaktioner, säger Marie Felten.

Hur ser du på att få börja köra vattenskoter i jobbet?

– Jag ser fram emot det och det är många med mig som är nyfikna och vill testa den, men först måste det bli lite varmare i vattnet.

Läs även: SE FILMEN: Följ med in i Båtmässans dyraste skuta

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG