POSITIVA. Så har reaktionerna hittills varit på det nya matchstället. Foto: Qviding FIF och Mostphotos

Här är Qvidings nya matchställ

I samband med att West Pride pågår i Göteborg har Qviding FIF lanserat ett nytt matchställ med regnbågsdetaljer. De nya kläderna ska symbolisera den riktning klubben påbörjat i arbetet för inkludering och alla människors lika värde.

  • Publicerad 09:58, 7 jun 2019

Den 15 juni är lanseringsdagen för de nya matchkläderna som Qviding FIF ska spela i under år 2019 och framåt. Rikard Attling, ordförande på Qviding FIF berättar att det är ett statement från föreningens sida.

– Vi är en förening för alla oavsett vem man är, var man kommer från och vad man gillar. Det är viktigt att våga gå ut med det och någon måste våga göra en sådan sak först, säger Rikard Attling.

Rikard Attling berättar att förhoppningen är att de nya kläderna ska få folk att öppna ögonen för föreningen och allt de står för. Han tror att det är något man som spelare, förälder eller samarbetspartner kommer vilja stå bakom och hittills verkar det stämma bra.

– Vi har fått höra mycket positivt från våra medlemmar. Det har bara varit positiva reaktioner hittills, så det är kul, säger Rikard Attling.

Tröjan som pryds av en regnbågsflagga kommer att kallas för pridetröjan. Den kommer att användas av fyra olika lag vid bortamatcher. Anledningen till att de ska användas på bortamatch är att man ska visa andra fotbollsklubbar att det går att göra nya matchställ på det sätt som Qviding FIF valt att göra. På hemmaplan kommer de vanliga kläderna dock att fortsätta användas.

– Vi är väldigt förknippade med vår vinröda hemmafärg. Hemmakläderna är ganska heliga, men de nya kläderna är en rolig grej att visa upp, säger Rikard Attling.

Förutom ett nytt matchställ så har Qviding FIF påbörjat ett arbete med att skapa en jämställd och normkritisk verksamhet. Under år 2019 ser de fram emot att påbörja en HBTQ-certifiering av klubben. Utöver det finns en vision om att omsätta planer på fotbollsverksamhet för ickebinära personer.

– Vi har vart på utbildning i Stockholm med Brommapojkarna. Sen har gjort en plan där vi bland annat ska försöka få in mer kvinnliga ledare. Vi jobbar också med attityder hos de yngre killarna. Det är en spännande process att kasta sig in i, säger Rikard Attling.


 

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11