POSITIVA. Så har reaktionerna hittills varit på det nya matchstället. Foto: Qviding FIF och Mostphotos

Här är Qvidings nya matchställ

I samband med att West Pride pågår i Göteborg har Qviding FIF lanserat ett nytt matchställ med regnbågsdetaljer. De nya kläderna ska symbolisera den riktning klubben påbörjat i arbetet för inkludering och alla människors lika värde.

  • Publicerad 09:58, 7 jun 2019

Den 15 juni är lanseringsdagen för de nya matchkläderna som Qviding FIF ska spela i under år 2019 och framåt. Rikard Attling, ordförande på Qviding FIF berättar att det är ett statement från föreningens sida.

– Vi är en förening för alla oavsett vem man är, var man kommer från och vad man gillar. Det är viktigt att våga gå ut med det och någon måste våga göra en sådan sak först, säger Rikard Attling.

Rikard Attling berättar att förhoppningen är att de nya kläderna ska få folk att öppna ögonen för föreningen och allt de står för. Han tror att det är något man som spelare, förälder eller samarbetspartner kommer vilja stå bakom och hittills verkar det stämma bra.

– Vi har fått höra mycket positivt från våra medlemmar. Det har bara varit positiva reaktioner hittills, så det är kul, säger Rikard Attling.

Tröjan som pryds av en regnbågsflagga kommer att kallas för pridetröjan. Den kommer att användas av fyra olika lag vid bortamatcher. Anledningen till att de ska användas på bortamatch är att man ska visa andra fotbollsklubbar att det går att göra nya matchställ på det sätt som Qviding FIF valt att göra. På hemmaplan kommer de vanliga kläderna dock att fortsätta användas.

– Vi är väldigt förknippade med vår vinröda hemmafärg. Hemmakläderna är ganska heliga, men de nya kläderna är en rolig grej att visa upp, säger Rikard Attling.

Förutom ett nytt matchställ så har Qviding FIF påbörjat ett arbete med att skapa en jämställd och normkritisk verksamhet. Under år 2019 ser de fram emot att påbörja en HBTQ-certifiering av klubben. Utöver det finns en vision om att omsätta planer på fotbollsverksamhet för ickebinära personer.

– Vi har vart på utbildning i Stockholm med Brommapojkarna. Sen har gjort en plan där vi bland annat ska försöka få in mer kvinnliga ledare. Vi jobbar också med attityder hos de yngre killarna. Det är en spännande process att kasta sig in i, säger Rikard Attling.


 

Göteborgsnöje

Minifestival tröst för Way out Westfansen

Nöje Villa Belparc scen för Way out Weekend. För andra året i rad har Way out West tvingas ställa in festivalen. Men nu öppnar man för en minifestival vid Villa Belparc. Under namnet Way out Weekend kommer artister som Sarah Klang, Amason och...måndag 2/8 11:37

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12