Helgnöje. The Plan gör scencomeback, Stefan Andersson och Mölndalsrevyn har premiärer. Bara att välja Foto: Kai Martin

Här är tipsen för den bästa nöjeshelgen

The Plan för comeback på scenen. Stefan Andersson har premiär på sin show "Flygplan över Berlin" och Mölndalsrevyn på sin "Vinter i välfärden – Vårdslöst II". Här bjuder Göteborg Direkt på de bästa tipsen för en lyckad helg.

  • Publicerad 13:42, 11 jan 2019

Plan på scen

Vad: Det tog tolv år för the Plan att komma med ny musik (Göteborg Direkts intervju här). Men i höstas kom comebackalbumet "From worlds away", som för säkerhets skull blev ett dubbelalbum. Nu är det dags för Theodor Jensen och hans band att stå på scen.

Var: Pustervik.

När: Fredag 11 januari, dörrarna öppnar 20.00.

Info: Hittar du här!

Premiär

Vad: Stefan Andersson skapade en ny nisch med sina historieberättande konserter när han gjorde "Marstrands fånge no 90 Kleist" för tio år sedan. Konceptet blev en succé. Nu är det dags för femte kapitlet där han i "Flygblad över Berlin" tar sig an Andra världskriget ur ett nationellt perspektiv.

Var: Kajskjul 8.

När: Fredag 11 december, dörrarna öppnar 18.00.

Info: Hittar du här!

Lokalrevy

Vad: Mölndalsrevyn är en anrik tradition sedan 1974, där personligheter som Per Andersson har ut- och invecklats i sitt artisteri. Nu är det dags för 2019 års revy, "Vinter i välfärden – Vårdslöst II", som famnar allt från Mölndal till omvärlden med sång, dans och humor.

Var: Möllan, Mölndal.

När: Lördag 12 januari, klockan 18.00.

Info: Hittar du här!

Svindlande dans

Vad: Med "Skid" har koreografen Damien Jalet skapat ett dansverk på det sluttande planet. När uppsättningen fick premiär 2017 blev den snabbt omtalad. Nu är den och "Decadance" tillbaka i Göteborg.

Var: Göteborgsoperan.

När: Söndag 12 januari, 18.00.

Info: Hittar du här!

Fortsätter rocka:

Vad: Göteborg Direkt kunde i lördags berätta att Sticky Fingers fått nya ägare efter att i 20 år varit i Magnus "Manko" Ax' regim. Men verksamheten fortsätter som förut, som när hårdrockklubben Belsepub manglar med banden Kaliber, Eternal Lies och Descending Chaos.

Var: Sticky Fingers.

När: Fredag 11 januari, 21.00.

Info: Hittar du här!

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG