Till salu. Nu säljer kommunen av 12 tomter i Göteborg var av två hittas i södra Göteborg. Foto: Mostphotos

Här är tomterna kommunen vill bli av med

Göteborgs Stad beslutar att släppa 12 tomter i Göteborg till försäljning för byggnation av villor och så kallade småhus. SE HELA LISTAN!

  • Publicerad 08:30, 28 maj 2019

På fastighetsnämndens sammanträde den 20 maj beslutades att elva tomter, ägda av Göteborg Stad, ska säljas – var av en ska styckas av till två. Tomternas finns spridda i flera av Göteborgs stadsdelar och varierar i storlekar mellan 500 kvadratmeter och drygt 1 000.

Största i Hovås

Den största tomten finns på Skalldalsvägen 54 i Hovås och har en area på 1 068 kvadratmeter.

– Det här är tomter som Göteborgs Stad ser att man inte har någon användning för. Det kan vara så att de är för små eller att detaljplanen gör att de inte passar, säger Henrik Rosengren, förhandlingsledare på fastighetskontoret.

Främjar småhus

År 2016 tog kommunfullmäktige ett beslut om att Göteborg Stad skulle främja byggandet av småhus då efterfrågan på just den här sortens tomter är stor.

– Hur intresset på de här tomterna är är för tidigt att säga men tittar man historiskt så säljs de snabbt, säger Henrik Rosengren.

Intäkterna för tomterna tillfaller Göteborg Stad och försäljningen kommer att ske till marknadspris genom fastighetsmäklare. Tomterna kommer att ha varierad säljstart efter sommaren.

Skulle man kunna bygga ett vanligt hus på någon av tomterna?

– Det finns ju en detaljplan för varje tomt och där varierar det vad man får göra, säger Henrik Rosengren.

Tomter till salu i Göteborg

Hovså: Den största av tomterna, 1 068 kvadratmeter, finns på Skalldalsvägen 54 i Hovås. 

Biskopsgården: Här finns fyra tomter på Byvädersgatan 21-27

Billdal: En tomt finns på adressen Ekelidsvägen 5 i Billdal.

Olofstorp: På adressen Jättestugorna 10 finns fastighet om 1900 kvadratmeter. Här planeras det för avstyckning till två småhustomter.

Näset: På Toppvägen 12, Näset finns tomt på cirka 1 000 kvadratmeter.

Backa: Här finns en obebyggd tomt på Pärtåsgatan 7.

Bergsjön: Här finns en tomt på Björnväktarens gata 22 i Gärdsåsdalen.

Kungsten: På Långedragsvägen 33 finns en tomt som ligger utanför detaljplanerat område. Försäljningen av tomten kommer att ske först efter att det finns ett positivt förhandsbesked för bebyggelse. Alla övriga fastigheter har fastställda detaljplaner.

Vi är GBG

    Vi är GBG