BYGGER NYTT. Nu expanderar vi med ytterligare 116 lägenheter vid Keillers gårdar, säger Mikael Janson, vd, Robert Dickson. Foto: Gårdstensbostäder/Robert Dickson

Här bygger Robert Dickson nya hyresrätter

Gårdsten fortsätter att växa. Senaste tillskottet blir 116 lägenheter när bostadsstiftelsen Robert Dickson utökar sitt bostadsbestånd i området.

  • Publicerad 14:19, 28 nov 2019

– Vi har sedan tidigare 132 lägenheter på Kryddhyllan i västra Gårdsten. Nu expanderar vi med ytterligare 116 lägenheter vid Keillers gårdar och etablerar samtidigt ett bovärdskontor med egen kvalificerad personal, säger Mikael Jansson, VD för Robert Dicksons stiftelse i ett pressmeddelande.

Minister imponerades av Gårdsten

Stiftelsens bostäder finns framför allt i centrala och västra Göteborg.

Men sedan 2018 har stiftelsen satsat särskilt på att bygga upp ett bostadsbestånd i Gårdsten och under fjolåret stod 132 lägenheter färdiga på Kryddhyllan.

– Vår satsning på bostäder för göteborgare har varit både lyckad och starkt efterfrågad. Stiftelsen fortsätter nu med vår satsning på åtkomliga lägenheter vid Keillers gårdar. Produktionen påbörjas under december och de 116 lägenheterna kommer att färdigställas etappvis fram till hösten 2021, säger Mikael Jansson.

Nya satsningar i Gårdsten

Det nya lägenheterna som byggs vid Keillers utgör den första etappen av tre i det nya området. I uppdraget ingår även att skapa en stadsgata som binder samman Gårdsten med Lövgärdet.

– Vi är glada att Robert Dicksons stiftelse fortsätter att satsa i Gårdsten. Gårdstens vision 2025, som utgår från blandade boendeformer, förverkligas än mer, säger Michael Pirosanto, VD på Gårdstensbostäder.

Bostadsstiftelsens drag för att ”skydda de svaga”

Mer om Roberts Dicksons satsning i Gårdsten

Bostadssatsningen ingår i det lokala projektet BoStad2021 och de 116 lägenheterna utgörs till största delen av ettor, tvåor, och treor fördelade på sex huskroppar.

Projektet genomförs i samarbete med byggutvecklaren Botrygg Bygg AB som i detta fall är totalentreprenör.

Robert Dicksons stiftelse grundades redan 1856 och har sedan dess haft ett tydligt uppdrag som gäller även idag. Stiftelsen ska göra det möjligt för göteborgare att få tillgång till åtkomliga bostäder.

Stiftelse äger och förvaltar drygt 1 300 lägenheter i centrala och västra Göteborg samt Gårdsten. Under de närmaste fem åren planerar stiftelsen att uppföra ytterligare 450 lägenheter.

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11