BYGGER NYTT. Nu expanderar vi med ytterligare 116 lägenheter vid Keillers gårdar, säger Mikael Janson, vd, Robert Dickson. Foto: Gårdstensbostäder/Robert Dickson

Här bygger Robert Dickson nya hyresrätter

Gårdsten fortsätter att växa. Senaste tillskottet blir 116 lägenheter när bostadsstiftelsen Robert Dickson utökar sitt bostadsbestånd i området.

  • Publicerad 14:19, 28 nov 2019

– Vi har sedan tidigare 132 lägenheter på Kryddhyllan i västra Gårdsten. Nu expanderar vi med ytterligare 116 lägenheter vid Keillers gårdar och etablerar samtidigt ett bovärdskontor med egen kvalificerad personal, säger Mikael Jansson, VD för Robert Dicksons stiftelse i ett pressmeddelande.

Minister imponerades av Gårdsten

Stiftelsens bostäder finns framför allt i centrala och västra Göteborg.

Men sedan 2018 har stiftelsen satsat särskilt på att bygga upp ett bostadsbestånd i Gårdsten och under fjolåret stod 132 lägenheter färdiga på Kryddhyllan.

– Vår satsning på bostäder för göteborgare har varit både lyckad och starkt efterfrågad. Stiftelsen fortsätter nu med vår satsning på åtkomliga lägenheter vid Keillers gårdar. Produktionen påbörjas under december och de 116 lägenheterna kommer att färdigställas etappvis fram till hösten 2021, säger Mikael Jansson.

Nya satsningar i Gårdsten

Det nya lägenheterna som byggs vid Keillers utgör den första etappen av tre i det nya området. I uppdraget ingår även att skapa en stadsgata som binder samman Gårdsten med Lövgärdet.

– Vi är glada att Robert Dicksons stiftelse fortsätter att satsa i Gårdsten. Gårdstens vision 2025, som utgår från blandade boendeformer, förverkligas än mer, säger Michael Pirosanto, VD på Gårdstensbostäder.

Bostadsstiftelsens drag för att ”skydda de svaga”

Mer om Roberts Dicksons satsning i Gårdsten

Bostadssatsningen ingår i det lokala projektet BoStad2021 och de 116 lägenheterna utgörs till största delen av ettor, tvåor, och treor fördelade på sex huskroppar.

Projektet genomförs i samarbete med byggutvecklaren Botrygg Bygg AB som i detta fall är totalentreprenör.

Robert Dicksons stiftelse grundades redan 1856 och har sedan dess haft ett tydligt uppdrag som gäller även idag. Stiftelsen ska göra det möjligt för göteborgare att få tillgång till åtkomliga bostäder.

Stiftelse äger och förvaltar drygt 1 300 lägenheter i centrala och västra Göteborg samt Gårdsten. Under de närmaste fem åren planerar stiftelsen att uppföra ytterligare 450 lägenheter.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Vi har ett välfärdsnödläge"

DEBATT Satsa på primärvården och förbättra villkoren för sjukhuspersonalen är två punkter som Vänsterpartiets Eva Olofsson, Carina Örgård och Jan Alexandersson tycker bör prioriteras i regionen.torsdag 16/1 11:36

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57