Nytt. Nu påbörjas sista kvarteret av tre i Lundbypark. Foto: Skanska

Här byggs nytt bostadskvarter på Hisingen

Ett nytt bostadskvarter med drygt 200 lägenheter, garage och innergård är på gång i Lundbypark på Hisingen. Det blir det sista av tre nya kvarter som Sverigehuset bygger i området.

  • Publicerad 10:07, 19 feb 2021

Det handlar om flerbostadshus på fem respektive sex våningar höga och det blir såväl hyresrätter som bostadsrätter i olika storlekar.

Bostadskvarteret utgör det sista kvarteret av totalt tre som Sverigehuset uppför i området och det är Skanska som bygger.

– Det känns väldigt inspirerande att få förtroendet att vara med och avsluta Sverigehusets sista kvarter ute på Lundbypark, en stadsdel där vi fått vara med från start, säger Tobias Ekstedt, distriktschef, Skanska Sverige i ett uttalande.

Klimatsmart

Projektet kommer att följa en klimatkalkylsprocess för att utvärdera klimatsmarta val och lösningar i jakten på att minska byggets koldioxidavtryck samtidigt som Göteborgs stads program Miljöanpassat byggande följs.

– Vi har tillsammans med Skanska säkerställt produktionen av det sista kvarteret i Lundbypark, med extra fokus på klimatsmarta val. Vi ser fram emot att sätta spaden i marken och tillföra 205 nya bostäder. Det blir hyresrätter och bostadsrätter som inbjuder till en aktiv livsstil med tillgång till utegym och dansbana på innergården, säger Anna Henriksson, vd Sverigehuset.

Byggstart är planerad till första kvartalet 2021 och husen beräknas stå klara i under 2023.

Vi är GBG