Nyetablering. Nu ska Frölunda Torgs besökare få sätta sin prägel på köpcentrets nya butik. Foto: Markus Lundqvist

Här får DU skapa köpcentrets nya butik

En helt ny butik där du som besökare bestämmer innehållet. Det kommer bli verklighet på Frölunda Torg då köpcentret låter kunderna rösta fram ett helt nytt butikskoncept.

  • Publicerad 16:45, 18 mar 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

– Vi vill bjuda på upplevelser som man bara kan få här, då får man ta lite risker även om det känns lite läskigt, säger Johanne Gabrielson, marknadschef Frölunda Torg.

Det blir världens första butik som helt kommer präglas av besökarnas tankar och idéer. Köpcentrets besökare kommer under veckan få skicka in förslag på vad en ny butik skulle kunna innehålla. Allt är tillåtet att föreslå, med ett undantag: det måste vara förslag på verksamhet som idag saknas i köpcentrumets utbud.

Frölunda Torg solsatsar för 32 miljoner

I sinom tid kommer allmänheten även att kunna rösta på allt annat som rör butikens utformning. Inredning, butikens slogan, personalens kläder och till och med vilken musik som ska spelas i butiken.

– Vi vill sticka ut hakan, skapa en upplevelse utöver det vanliga. Vi lägger detta helt i besökarnas händer och låter de bestämma allt. Lite läskigt om du frågar mig, men också väldigt spännande, säger Johanne Gabrielson.

Här shoppar du tryggast i Göteborg

Efter att röstningen är genomförd kommer Frölunda Torg att bestämma vilket det vinnande konceptet blir. Resultatet kommer hållas hemligt fram till den 26 april.

Butiken kommer till att börja med att hållas öppen en månad, likt en popup-butik. Men tanken är att försöka hitta en verksamhet som fyller ett verkligt behov och som kan bli permanent. 

– Vi är otroligt nyfikna på vad det kommer för förslag, och det känns både nyttigt och viktigt för oss att lyssna på och ha med dialog med våra besökare. Bara så kan vi utvecklas som köpcentrum och fortsätta vara attraktiva och spännande.

Omröstningen pågår tills en vecka före öppningen. Om några veckor kommer man även kunna rösta på inredning, musik, personalens kläder och butikens slogan.

Här gör du din röst hörd.

Vi är GBG