Friskväderstorget. Den miljon ur budgeten som hyresgäster i Biskopsgården fick besluta om kommer att gynna utemiljöerna. Foto: Bostadsbolaget

Här får grannarna en miljon till gemenskap

Boende fick både lägga fram förslag och rösta om vad Bostadsbolaget ska satsa på. En miljon ur budgeten ska nu användas till den gemensamma utemiljön.

  • Publicerad 06:30, 28 aug 2021

Vi fick in rekordmånga förslag från hyresgästerna i år vilket känns väldigt bra.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

För tredje året i rad fick de boende i Biskopsgården och Länsmansgården vara med och bestämma vad en miljon av det kommunala Bostadsbolagets budget skulle gå till.

I år tog företaget emot förslag under temat "Tillsammans ute". Tanken var att det skulle handla om den gemensamma utemiljön och bidra till att skapa platser där hyresgäster kan mötas och umgås tillsammans.

– Vi fick in rekordmånga förslag från hyresgästerna i år vilket känns väldigt bra, säger Amanda Sjöstrand, utvecklingsledare i Biskopsgården, i ett pressmeddelande.

Syftet med att låta hyresgästerna bestämma över en del av budgeten handlar om att bidra till att människor får ett större inflytande över sin egen boendemiljö samt att öka demokratin.

– Tidigare förslag som genomförts är bland annat matträffar, läxläsning för vuxna, resa till Borås djurpark, fotbollsturneringar och mycket annat. Vi tror på den här typen av direkt demokrati där hyresgästerna själva engagerar sig och kommer med förslag som alla sen får rösta på, säger Amanda Sjöstrand i pressmeddelandet.

Utomhusbio och vattenlek

Förslagen som fick flest röster kommer att bidra till ökat umgänge tror Amanda Sjöstrand:

– Det som flest röstade på och som kommer genomföras är vattenlek på sommaren och skridskor på vintern, odling och växter för gemenskap samt utomhusbio. Det är sådant som verkligen får människor att mötas och göra något spännande och roligt tillsammans.

Här får grannarna 100 000 till gemenskap

Vi är GBG