Här får Lilla Ullevi plats i Kärra

Gamla och nya Ullevi känner alla till. Nu finns också Lilla Ullevi i ett bostadsområde i Kärra. Det är familjen Fredriksson som på eget initiativ har skapat en plan för spontanfotboll.

  • Publicerad 16:51, 18 maj 2020

Vi har ju redan Gamla och Nya Ullevi i Göteborg eller om det heter stora Ullevi också, men Lilla Ullevi finns ingen fotbollsplan som heter.

Med minst en kilometer till närmaste plan är spontanfotboll inte en självklarhet i bostadsområdet i södra Kärra på Hisingen där familjen Fredriksson bor.

– Då fixar vi vår egen plan, säger Pontus Fredriksson, 12 år.

Och det gjorde familjen. En gräsplätt som varit oanvänd under hela 2000-talet fick ett nytt liv tack vare två stora fotbollsmål, målarfärg och gräsklippning. 

Planen döptes till ”Lilla Ullevi” efter Pontus förslag. Men är det främst lillebror Rasmus Fredriksson som har ett stort fotbollsintresse och som spelar i Kärra KIF.

– Jag spelar på den nya planen nästan varje dag. Det är bättre än att sitta hemma med mobiltelefonen, säger han och fortsätter:

– Pappa som håller på Aston Villa tyckte plan skulle heta Villa Park eftersom planen låg mellan villorna här i Kärra men när min storebror kom på namnet Lilla Ullevi så var det perfekt. Vi har ju redan Gamla och Nya Ullevi i Göteborg eller om det heter stora Ullevi också, men Lilla Ullevi finns ingen fotbollsplan som heter.

Uppskattad i området

Den nya fotbollsplanen ligger i anslutning till den drygt fyra kilometer långa promenadvägen Kärra runt och har mötts av positiva tillrop och kommentarer, meddelar familjen.

– Två herrar i sextioårsåldern uppskattade namnet väldigt mycket och tyckte det var fyndigt. Andra är jätteglada att det nu finns en bollplan nära där de bor, säger pappa Magnus Fredriksson.

Lilla Ullevi. Foto: Magnus Fredriksson

Linjer. Pontus målar vita linjer på gräsplanen. Foto: Magnus Fredriksson

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Beskedet: Kulturkalaset ställer in – blir Julkalaset

"Att köra digitalt tjänar inte vårt syfte" Göteborg får klara sig utan Kulturkalaset i år. I stället läggs extra krut på Julstaden med en kulturhelg, om situationen tillåter.onsdag 3/6 17:18

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Betala bättre när semestern blir sen"

Debatt. Vänsterpartiet Vänsterpartiet i Västra Götaland är oroliga för vårdpersonalens hälsa och hoppas att de kan få sin semester i sommar... söndag 31/5 13:00

KRÖNIKOR

Underskatta inte en fin tradition

Tradition. Man ska inte underskatt traditioners betydelse. Att ”ta studenten” och att fira detta med sina kamrater är en viktig sekulär ritual – en övergångsrit från ungdomsliv till vuxenliv. lördag 30/5 16:27

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubliéet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11