Här får Lilla Ullevi plats i Kärra

Gamla och nya Ullevi känner alla till. Nu finns också Lilla Ullevi i ett bostadsområde i Kärra. Det är familjen Fredriksson som på eget initiativ har skapat en plan för spontanfotboll.

  • Publicerad 16:51, 18 maj 2020

Vi har ju redan Gamla och Nya Ullevi i Göteborg eller om det heter stora Ullevi också, men Lilla Ullevi finns ingen fotbollsplan som heter.

Med minst en kilometer till närmaste plan är spontanfotboll inte en självklarhet i bostadsområdet i södra Kärra på Hisingen där familjen Fredriksson bor.

– Då fixar vi vår egen plan, säger Pontus Fredriksson, 12 år.

Och det gjorde familjen. En gräsplätt som varit oanvänd under hela 2000-talet fick ett nytt liv tack vare två stora fotbollsmål, målarfärg och gräsklippning. 

Planen döptes till ”Lilla Ullevi” efter Pontus förslag. Men är det främst lillebror Rasmus Fredriksson som har ett stort fotbollsintresse och som spelar i Kärra KIF.

– Jag spelar på den nya planen nästan varje dag. Det är bättre än att sitta hemma med mobiltelefonen, säger han och fortsätter:

– Pappa som håller på Aston Villa tyckte plan skulle heta Villa Park eftersom planen låg mellan villorna här i Kärra men när min storebror kom på namnet Lilla Ullevi så var det perfekt. Vi har ju redan Gamla och Nya Ullevi i Göteborg eller om det heter stora Ullevi också, men Lilla Ullevi finns ingen fotbollsplan som heter.

Uppskattad i området

Den nya fotbollsplanen ligger i anslutning till den drygt fyra kilometer långa promenadvägen Kärra runt och har mötts av positiva tillrop och kommentarer, meddelar familjen.

– Två herrar i sextioårsåldern uppskattade namnet väldigt mycket och tyckte det var fyndigt. Andra är jätteglada att det nu finns en bollplan nära där de bor, säger pappa Magnus Fredriksson.

Lilla Ullevi. Foto: Magnus Fredriksson

Linjer. Pontus målar vita linjer på gräsplanen. Foto: Magnus Fredriksson

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Så gör du om du swishat fel

Konsument Gäller ångerrätt på nätauktion och hur gör jag om jag skickat pengar till fel person? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. torsdag 3/9 16:37

DEBATT

"Rädda verksamheterna i Kommersen"

Debatt: Miljöpartiet Nu hotas Cykelköket och Solidariskt Kylskåp i Kommersen vid Masthuggskajen. De måste räddas skriver en rad miljöpartistiska politiker. tisdag 22/9 11:56

KRÖNIKOR

Tjulander: Gör som gymnasieskolan – håll till höger

Krönika. Göteborg Direkt har kartlagt hur gymnasieskolorna hanterar pandemin under skolstarten. Något som vi borde ta efter i samhället i stort menar artikelförfattaren. måndag 14/9 16:45

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11