PUMPOR. Göteborg & Co har kunnat köpa några av de pumpor som egentligen skulle till Liseberg, för att dekorera staden. Foto: Frida Winter/Göteborg & Co.

Här får Lisebergsspöken jobb på stan

Åtta ton pumpor och Lisebergsspöken i skyltfönster. Det är några av nyheterna under höstlovet i centrala Göteborg.

  • Publicerad 11:12, 23 okt 2020

Halloween på Liseberg är som bekant inställt. Det stoppar dock inte nöjesparkens gastar som under höstlovet flyttar in i skyltfönster på Östra Hamngatan och Korsgatan. Mindre läskigt på dagen, väldigt läskigt på senare på kvällen är arbetsbeskrivningen.

Bakslaget: Inget Halloween på Liseberg

– Efter att ha blivit kvarglömda i den nedlagda affären får vi komma till liv under Halloweenveckan. Vi har väntat på den här dagen länge och nu får vi äntligen visa upp oss och skrämma folk, säger ett av spökena, i ett pressmeddelande.

På höstlovet brukar också Liseberg fyllas med 80 ton pumpor. En tiondel av dem ska nu i stället pynta centrala stan tillsammans med orange belysning på flera landmärken som Saluhallen, Gothia Towers och Scandinavium.

– Ett givet tips är att gå en pumpapromenad, ett fint sätt att se Göteborg. Karta och tips finns på goteborg.com. Här hittar du också andra höstmåsten, säger Jessica Westh, affärsutvecklare på Göteborg & Co för Höststaden.

Den 29–30 oktober erbjuds barn också skulptera pumpor själva på Kungstorget och i Trädgårdsföreningen blir det både pumpaworkshop och parkbingo.

Lisebergs skräckinvit: Sov över på Gasten

Höststaden Göteborg 2020

► 1600 pumpor, cirka 8 ton, smyckar Göteborg från 20 oktober. Se karta på goteborg.com

►  Höst på Kungstorget 29-30 oktober, kl. 12-18. Hopprepstillverkning av ull och aspsly den 29 oktober kl. 12-16 och 30 oktober kl. 15.30-18. Konstepidemin leder Skulpturverkstad med pumpor den 30 oktober kl. 12-15. Munkeröds Floristubildning dekorerar platsen bland annat med höbalar och pumpor.

► Spökande skyltfönster 28 oktober–1 november. Östra Hamngatan 31 och Korsgatan 24, kl. 13-16 lite läskigt och kl. 17-20 väldigt läskigt.

Visa merVisa mindre