Klar. Lärjehallen är snart redo för idrott och kultur. Foto: iHjällbo

Här finns Göteborgs nyaste sporthall

Hjällbos nya hall för idrott och kultur, Lärjehallen står klar i augusti. Fullmåttshallen kommer att vara öppen varje dag och värmas upp av solceller.

  • Publicerad 06:17, 23 aug 2020

Öppet för aktiviteter under veckans alla dagar.

Det saknas idrottshallar på många håll i Göteborg men snart har Hjällbo en sprillans ny fullmåttshall, rapporterar iHjällbo.  

Lärjehallen som ligger i närheten av Bläsebovallen rymmer planer stora nog för handboll, innebandy, futsal och basket.  Idrottshallen kommer att kunna delas in i tre delar med mellanväggar och en vaktmästare kommer att finnas där dagligen.

– Det gör att det blir möjligt för aktiviteter under veckans alla dagar, säger Anders Wictorin, senior projektledare på Göteborgs stads lokalförvaltning till iHjällbo.

Klart: Bygget i Selmas stad går vidare – utan idrottshall

Värms upp av solceller

Idrottshallen är även tänkt för kulturskolans verksamhet.

Totalt är ytorna för kultur- och fritidsverksamhet 600 kvadratmeter. Där finns det salar för musik, dans och akrobatik, musikstudios, ett café och en black box där man kan ha föreställningar. 

Hela hallen kommer att värmas upp med hjälp av egna solceller på taket.

I närheten av den nya idrottshallen pågår bygget av nya Lärjeskolan som kommer stå klar om ett år och ersätta all skolverksamhet i Hjällboskolan och Bläseboskolan.

– Det är fantastiskt att kunna bygga en sådan fin skola i Hjällbo, säger Anders Wictorin.

Nytt grepp: Så ska Hjällbo bli tryggare