Alla som vill delta i hackatonet kan nu gå in och anmäla sig själv eller ett team. Foto: Mostphotos

Här går hackare samman mot corona

Hack the Crisis Sweden är ett så kallat hackaton där människor möts för att skapa digitala lösningar med tre huvudspår; rädda liv, rädda samhället och rädda näringslivet.

  • Publicerad 10:19, 2 apr 2020

Tider av kris kräver nya innovativa lösningar på alla problem som uppstår. Många av de lösningarna finns i den digitala världen.

Den 3-6 april anordnas Hack the Crisis Sweden.

− I de speciella tider vi befinner oss i är det viktigt att många engagerar sig och bidrar med sina kompetenser och med innovativa idéer och initiativ. Detta är en satsning som vi gärna är med och stödjer, säger Lennart Johansson chef för Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, i ett pressmeddelande.

I ett så kallat Hackaton samlas programmerare för att under en begränsad period gemensamt komma på nya innovativa lösningar. I Hack the Crisis ligger fokus på tre huvudspår; rädda liv, rädda samhället och rädda näringslivet.

− Fantastiskt att se vad initiativet Hack the Crisis hitintills har levererat hos våra grannländer. Ska bli spännande att se vad vi i Sverige kan åstadkomma. Just i Göteborg har vi sett stort engagemang där olika parter, företag, privatpersoner och organisationer, går ihop och jobbar tillsammans, vilket är en oerhörd styrka i en situation som denna. Hackathons är helt rätt metod för att under tidspress gå samman, och leverera idéer och lösningar på den utmaning vi står inför, säger Madeleine Serenhov, co-founder av Openhack.

HÄR hittar du mer information och anmälan

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Robert Hannah (L): ”Svensk- heten känner ingen hudfärg”

Debatt Debatt. Nya svenskar behöver mer än en ceremoni med jordgubbstårta. Det menar liberala riksdagsledamoten, med rötter i Tynnered, Robert Hannah.onsdag 8/6 12:44