Här görs plats för 500 cykelparkeringar

Antalet cykelparkeringar vid Drottningtorget kommer att fördubblas. Till våren kommer 500 cyklar kunna parkeras på ett grönare och trevligare torg.

  • Publicerad 07:10, 18 nov 2021

I dagsläget möts resenärer från och till centralstationen av parkerade cyklar lite huller om buller på Drottningtorget. Men till våren ska det bli ordning och reda på platsen.

Antalet cykelparkeringar ska fördubblas till 500 och i samma veva ska torget rustas upp och få nya sittmöbler och planteringar.

– Det finns ett behov av fler cykelparkeringar generellt i staden och speciellt i anslutning till centralstationen, säger Per Carlberg, projektledare, trafikkontoret.

Han tillägger:

– Samtidigt upplevs Drottningtorget, som är ett av stadens vardagsrum, som rörigt. Därför ska det också snyggas till och bli en trivsammare plats.  

I planerna ingår att den nya cykelparkeringen ska omringas av grönska för ett renare och mer städat intryck av torget som helhet. Och mot väster och söder blir det sittbänkar där förbipasserande kan sitta ner.

Vad för typ av cykelställ handlar det om?

– 20 platser är större och tänkta för lådcyklar. Övriga ställ blir likadana som redan finns runt om i staden. Vi provade olika typer tillsammans med Cykelfrämjandet som tyckte att de ”vanliga” är mest användarvänliga och då kör vi på dem, säger Per Carlberg.

Arbetet på Drottningtorget har dragit i gång och beräknas vara klart i februari.

Foto: Gabriel Tjulander

DAGENS LUCKA 🎅🏼

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21