Martin Andreasson har länge fått utstå trakasserierna som förekommer på busslinje 720. Foto: Västtrafik/ Privat (arkivbild)

"Här har du biljetten, jävla sosse"

Hot, glåpord och trakasserier är snarare regel än undantag för Martin Andreasson när han kör buss i Särö och Kullavik. – Det som hände i helgen var det värsta jag varit med om på tio år, berättar Martin.

  • Publicerad 15:02, 12 mar 2018

Busslinje 720 har i flera år varit utsatt för trakasserier på kvällar och helger. Enligt Martin Andreasson, som länge kört linje 720, har det pågått sedan 90-talet.

– Det kommer i vågor, vissa helger är det lugnt men ibland är det värre. De senaste veckorna jag kört hade inte varit mer än några spyor. Men igår kväll blossade det upp, säger han.

Lördagen den tionde körde Martin buss 720 ned mot Kullavik och Särö, som han gjort så många gånger tidigare. Samma kväll pågår en hemmafest i Kullavik från vilken ett gäng på omkring 20 ungdomar väljer att ta buss 720 och det tar inte lång tid innan de verbala påhoppen börjar.

”Fy fan vad dyrt med 32 kronor. Här har du biljetten jävla sosse. Du måste vara en sån där jävla bög jävel som hatar oss tjejer, för annars hade du inte tvingat oss att betala. Ni sossar är fan sjuka i huvudet, ni skall vara glada att vi här ute tjänar pengar för landet." Det är några av okvädingsorden som Martin fick utstå den kvällen.

– När jag sedan började köra så tog ett par stycken nödhammrarna och började slå på rutorna. Tack och lov inte med den vassa sidan. Det spottades hej vilt, det slängdes burkar och flaskor om vartannat, berättar han

Det hela slutade med att Martin fick kontakta trafikledningen som ringde polisen, dock hade de flesta av ungdomarna lämnat bussen innan polisen han dit.

– Förut körde jag buss i Göteborg bland annat i Angered och Bergsjön och jag råkade aldrig ut för något sådant här. Det är viktigt att man lyfter upp de här händelserna och visar att det finns samhällsproblem även här.

Hur länge till klarar du att jobba i en sådan här miljö?

– Jag älskar mitt jobb och jag tänker inte låta några idioter stoppa mig. Slutar vi köra linje 720 så är det ju de som vunnit, säger Martin Andreasson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG