Här kan du få ditt vaccin i bilen

Göteborgs enda, och landets kanske största, drive in-anläggning för massvaccination står snart klar intill Slottsskogen. ”Bara vaccinet som saknas”, säger Lars Brune, vd, Nötkärnan.

  • Publicerad 12:07, 4 maj 2021

Bara vaccinet som saknas.

På Dalens idrottsplats vid Slottsskogen är det full aktivitet. Här förbereder vårdgivaren Nötkärnan det sista inför massvaccination i stadens enda drive in-anläggning.

– Det är en festlig dag för i dag reser vi tälten, säger Lars Brune, vd, Nötkärnan.

Det blir fem stora tält i anläggningen som byggs för att kunna ta emot 2 000 personer om dagen eller uppåt 3 000 maximalt om efterfrågan på vaccinationerna blir enorm.

– Vad vi vet är det den största drive in-anläggning som finns i Sverige, säger Lars Brune.

Nu ska Göteborgs hemlösa få vaccin

Tidsbokning första veckorna

De första tiderna får man boka för att förhindra ett befarat trafikkaos.

– Sedan, beroende på flödena och när vi har kontroll på situationer, tänker vi oss att det är drive in, man kommer förbi när det passar helt enkelt.

Den stora vaccinationsanläggningen innebär att Nötkärnan har anställt 70 personer på hel- eller deltid. Det handlar om 28 vaccinationsassistenter, 35 vaccinatörer, sjuksköterskor och flera läkare.

Nötkärnan siktar på att öppna 17 maj, det är gratis och alla är välkomna.

– Just nu är det bara vaccinet som saknas. Vi vet inte vilken takt det kommer i, säger Lars Brune.

Anläggningen beräknas vara öppen fyra månader i ett första skede.

Så här går det till

1. Boka en tid (+/- 30 minuter) på hemsidan. (bokningen inte öppen än). Fyll även gärna i hälsodeklarationen och ta med.
(Vid mycket god vaccintillgång, och efter en tids inkörning så räknar vi med att ha Drop-In Drive-In, dvs bokning kommer ej att krävas.)

2. När du kommer till oss möts du av våra vaccinationsassistenter som kollar din bokning och ger dig en hälsodeklaration att fylla i (om det inte redan är gjort). Du och din bil dirigeras sedan till ett ledigt vaccinationstält.

3. Se till att ha din axel och överarm frigjorda.

4.Din hälsodeklaration kontrolleras och du blir vaccinerad enligt ordination. Du får även ett vaccinationskort med ett ungefärligt datum för återbesök för Dos 2.

5. Efter vaccinationen kör du ut och väntar 15 minuter på anvisad platsatt eventuella biverkningar ska kunna noteras. Läkare finns på plats.

Fotgängare och cyklister är också välkomna

Samma procedur som för bilburna gäller. Det finns klaffstolar att vila på före och efter vaccination.

Källa: Nötkärnan

Visa merVisa mindre

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00