Här kan du få ditt vaccin i bilen

Göteborgs enda, och landets kanske största, drive in-anläggning för massvaccination står snart klar intill Slottsskogen. ”Bara vaccinet som saknas”, säger Lars Brune, vd, Nötkärnan.

  • Publicerad 12:07, 4 maj 2021

Bara vaccinet som saknas.

På Dalens idrottsplats vid Slottsskogen är det full aktivitet. Här förbereder vårdgivaren Nötkärnan det sista inför massvaccination i stadens enda drive in-anläggning.

– Det är en festlig dag för i dag reser vi tälten, säger Lars Brune, vd, Nötkärnan.

Det blir fem stora tält i anläggningen som byggs för att kunna ta emot 2 000 personer om dagen eller uppåt 3 000 maximalt om efterfrågan på vaccinationerna blir enorm.

– Vad vi vet är det den största drive in-anläggning som finns i Sverige, säger Lars Brune.

Nu ska Göteborgs hemlösa få vaccin

Tidsbokning första veckorna

De första tiderna får man boka för att förhindra ett befarat trafikkaos.

– Sedan, beroende på flödena och när vi har kontroll på situationer, tänker vi oss att det är drive in, man kommer förbi när det passar helt enkelt.

Den stora vaccinationsanläggningen innebär att Nötkärnan har anställt 70 personer på hel- eller deltid. Det handlar om 28 vaccinationsassistenter, 35 vaccinatörer, sjuksköterskor och flera läkare.

Nötkärnan siktar på att öppna 17 maj, det är gratis och alla är välkomna.

– Just nu är det bara vaccinet som saknas. Vi vet inte vilken takt det kommer i, säger Lars Brune.

Anläggningen beräknas vara öppen fyra månader i ett första skede.

Så här går det till

1. Boka en tid (+/- 30 minuter) på hemsidan. (bokningen inte öppen än). Fyll även gärna i hälsodeklarationen och ta med.
(Vid mycket god vaccintillgång, och efter en tids inkörning så räknar vi med att ha Drop-In Drive-In, dvs bokning kommer ej att krävas.)

2. När du kommer till oss möts du av våra vaccinationsassistenter som kollar din bokning och ger dig en hälsodeklaration att fylla i (om det inte redan är gjort). Du och din bil dirigeras sedan till ett ledigt vaccinationstält.

3. Se till att ha din axel och överarm frigjorda.

4.Din hälsodeklaration kontrolleras och du blir vaccinerad enligt ordination. Du får även ett vaccinationskort med ett ungefärligt datum för återbesök för Dos 2.

5. Efter vaccinationen kör du ut och väntar 15 minuter på anvisad platsatt eventuella biverkningar ska kunna noteras. Läkare finns på plats.

Fotgängare och cyklister är också välkomna

Samma procedur som för bilburna gäller. Det finns klaffstolar att vila på före och efter vaccination.

Källa: Nötkärnan

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Försvunna "Kassettmannen" funnen

Nöje Radiojournalist Peter Gropman har löst gåtan efter 30 år Kassetterna med reseskildringarna blev en följetong i P3:s "Morgonpasset" med Stefan Livh och Tomas Tengby som programledare på 90-talet. Men vem mannen bakom kassetterna var visste ingen. Nu är...onsdag 12/5 10:57

Krönikor

Tjulander: "Dagen alla fåglar flyger oss över huvudet"

Krönika Krönika Det är något visst med fåglar och människors fascination för dem. Jag har aldrig fattat grejen, ändå är jag barn till generationen som på minsta kvitter kan artbestämma fågeln och... tisdag 11/5 17:00

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Bygg på de hårda ytorna och låt barnen ta plats

Debatt UTDÖMD Förskola Vilken chock och oro det blir för föräldrar och pedagoger när man får läsa att just vår förskola, Tunnlandsgatan 3, är utdömd och planeras rivas... lördag 1/5 13:00