Julfirande. I år utlovad glögg och fiskedamm på Vårväderstorget. Foto: Carina Gran

Här kan du maxa julen på stadens torg

Nu är det dags att julmysa. I alla fall om man får tro GöteborgsLokaler som med start 25 november december ordnar olika julfiranden på torgen.

  • Publicerad 15:38, 22 nov 2021

Traditionellt ordnar GöteborgsLokaler, som förvaltar flera av stadens torg, ett julfirande med start i slutet av november. Under hela december utlovas även julbelysning och annan dekoration för att sprida ljus och värme.

– Vi är väldigt glada att få starta upp våra platsskapande aktiviteter som bidrar till att levandegöra stadens torg och handelsplatser. Våra julaktiviteter är viktiga för oss och vi har verkligen saknat möjligheten att träffas och fira in julen med besökare och handlare på våra torg, säger Cindy Jonsson, affärsutvecklingschef  på GöteborgsLokaler, i ett pressmeddelande.

Här firar du julen på torgen på Hisingen:

Vårväderstorget

Julfirandet på Hisingen startar med julgranspyssel och en hållbar fiskedamm där fångsten är en återvunnen leksak. Det blir julbelysning, ekologisk glögg och pepparkakor.

Torsdag 25 november, klockan 14-18.

Kyrkbytorget

Med grantändning, dans och julmusik av Lilla sjungande julgranen blir det julmys på Kyrkbytorget.

Torsdag 25 november, klockan 17-19.

Tuve Torg

Tuve Torg utlovar ett hållbart julfirande med julmarknad i Röda korset och Lions regi. Tuvebagaren visar hur man dekorerar sina pepparkakor och det bjuds på julmusik, glögg och pepparkakor.

Lördag 27 november, klockan 11-14.

Selma Lagerlöfs Torg

Här gör Pannkakstrossen ett besök med sina nygräddade pannkakor. Det blir även julgranspyssel och julklappstips från handlarna på torget.

Lördag 3 december, klockan 15-18.

Friskväderstorget

Premiär. Med julmusik, julpyssel, glögg och pepparkakor kommer GöteborgsLokalers julfirande för första gången till Friskväderstorget.

Lördag 4 december, klockan 11-15.

Här firar du julen på torgen i Nordost:

Gårdsten centrum

Hållbart julpyssel för barnen blandas med servering av glögg och varm choklad.

Fredag 3 december, klockan 14-18.

Bergsjö centrum

I Bergsjön väntas julmarknad med Textilateljé Bergsjön, julpyssel och besök av tomten. Kyrkans kör sjunger julsånger och besökarna bjuds på glögg och tilltugg.

Fredag 3 december, klockan 15-18.

Hjällbo centrum

Med julpyssel för barnen, varm choklad och pepparkakor firas den annalkande julen på torget i Hjällbo.

Torsdagen 9 december, klockan 14-17

Kortedala torg

På Kortedala torg bjuds närboende på ett traditionellt julfirande med glögg och pepparkakor. Kortedala musikklasser står för underhållningen och lussar med sitt traditionella Luciatåg.

Fredag 10 december, klockan 15-18.

Hammarkulletorget

Torsdag 16 december, klockan 14-17.

Vi är GBG