Foto: Kriminalvården

Här kan du sitta i finkan i helgen

Har du någon gång funderat på hur det är att sitta inne? Du behöver inte begå brott. I helgen räcker det att ta sig till Drottningtorget eller Fysiken.

  • Publicerad 19:10, 18 okt 2019

De flesta av oss har aldrig suttit i fängelse. Den som vill ta reda på hur det verkligen är att sitta inspärrad har chansen nu i helgen.

Under lördag och söndag öppnar Kriminalvården upp en mobil cell på Drottningtorget och vid Fysiken.

Här är den: Guiden för bästa Göteborgshelgen

Som besökare kan du bland annat testa en fotboja, ställa frågor till anställda eller passa på att se några av Kriminalvårdens låsta miljöer med VR-glasögon.

– Vi vill visa upp vår verksamhet eftersom inte så många känner till den. De bilder många har av fängelser och häkten kommer ofta från amerikanska tv-serier eller filmer och svensk kriminalvård skiljer sig mycket från dem. Ett annat mål är att locka människor till att arbeta i Kriminalvården, vi finns över hela landet och har ett brett utbud av olika yrkeskategorier”, säger Kicki Wallmo på Kriminalvårdens kommunikationsavdelning, i ett pressmeddelande.

Besök Kriminalvårdens trailer

Lördag 19 oktober kl. 10-16.30, Drottningtorget

Söndag 20 oktober kl. 10-16, Fysiken på Gibraltargatan 39-41

Trafiken – minut för minut

DEBATT

DEBATT: Regeringen stänger dörrarna för bostadsbehövande i Göteborg

DEBATT Allt färre hushåll i Sveriges 20 största kommuner kan köpa bostad i dag jämfört med för tre år sedan. Och av de som trots allt kan köpa en bostad behöver betydligt fler ta dyra och osäkra så kallade...söndag 26/1 12:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57