Vandra. Hitta ut i naturen. Foto: Foto: Matej Kastelic

Här kan du vandra på Hisingen

På Hisingen finns en uppsjö av naturupplevelser att upptäcka under påsklovet. Här kommer några tips på promenader/vandringar att ta sig an.

  • Publicerad 05:30, 3 apr 2021

Jämmerberget

En 2,1 kilometer lång naturstig är kanske inte en vandring, men tar du dig till Jämmerberget utlovas i alla fall fina utsikter över Göta älv och ett gammalt odlingslandskap. På bergets krön finns även en bronsåldersgrav för den histerieintresserade. Ta buss till Burmans gata, Kärra centrum.

Lillebyrundan

Mellan Torslanda och Lilleby går en mil lång promenad i ett naturområde. Vandringen bjuder på naturupplevelser i form av vidsträckta hällmarker och speciell växtlighet. I området finns nämligen Sillviks skalgrusbank, ett kommunalt naturreservat med orkidéer och andra ovanliga växter. Kommunalt når man området via hållplatserna Hamnefjäll, Lillebybadet, Sillvik eller Lönnrunan.

Svarte mosse

Svarte mosse eller Sjumilaskogen ligger i Bsikopsgården och är lätt att ta sig till med spårvagn. Området består av omväxlande hällmarker, skog och våtmarksområden. Det finns tvp naturstigar att upptäcka, en i söder och en i den norra delen av naturområdet. För motionärer finns det spår mellan två till 11 kilometer. För att ta sig till naturområdet kan man ta spårvagn till Önskevädersgatan eller Friskvädersgatan.

Skändlaberget

Fina utsiktsplatser utlovas för de som tar sig an Skändlaberget på Hisingen. På själva berget finns en slinga på sju kilometer där man passerar fornlämningar, natyrtyper som björnmossa och platser där man kan spana långt ut på vidderna. Skändlaberget nås via buss med avstigning Skändla södra.

Källa: Göteborgs stad

Vi är GBG