Här kan efterlängtad kiosk öppna

Som service till Bergsjöbadets besökare samt för att gynna det lokala föreningslivet vill Victoria FC och Bergsjön SK starta en kiosk vid den populära badplatsen. "Vi känner att vi har mycket stöd bakom oss" säger Marie Källstrand Olmos.

  • Publicerad 14:00, 14 aug 2021

Adam och Elias Ali från Kortedala har precis kommit upp från det tjugogradiga vattnet för att få välja var sin godsak från kiosken. En permanent kiosk vid Bergsjöbadet är inte bara en god idé, anser deras pappa Suleman Ali:

– Den är en nödvändighet tycker jag. Och något som skulle vara väl värt att satsa på.

Sedan mitten av juli har fikasugna kunnat köpa förnödenheter i ett tält vid den välbesökta badplatsen. Här finns bullar, glass samt olika varma drycker som kan intas vid några kafébord och stolar som står intill.

Serveringen i tältet är en försmak på vad föreningarna Bergsjön SK och Victoria FC hoppas ska bli verklighet redan nästa sommar.

– Vi sökte tillstånd för den här provisoriska lösningen för att få lite mer kött på benen hur intresset ser ut. Och reaktionerna har varit enbart positiva. Vi känner att vi har mycket stöd bakom förslaget – från Bergsjöborna men också från politiker och de kommunala bostadsbolagen, säger Marie Källstrand Olmos från den nystartade fotbolls- och basketföreningen Victoria FC.

– Försäljningen har inte genererat några stora pengar än, men vi märker att det blir fler och fler besökare för varje gång det är öppet, fortsätter Leif Palmquist från Bergsjön SK.

"Ett fantastiskt område"

Både Leif Palmquist och Marie Källstrand Olmos har decennier av engagemang i det lokala föreningslivet i bagaget. Och de är båda mycket måna om att Bergsjön ska utvecklas i en positiv riktning.

– Jag har vuxit upp här och tycker att det är ett fantastiskt område, med fin natur och många kulturer representerade. En kiosk här skulle vara bra både sommartid och vintertid eftersom det är många som promenerar runt sjön och pimpelfiskar på isen, säger Marie Källstrand Olmos.

Blir kiosken verklighet ska den ligga på en höjd med utsikt över Bergsjöbadet. Tanken är att den ska drivas av de lokala idrottsföreningarna och att intäkterna på så vis ska gå till dem.

Beslut väntas i höst

Förslaget är ett så kallat Göteborgsförslag, en idé om hur Göteborg kan utvecklas. I höst väntas politiker ta beslut om förslaget kan genomföras eller inte.

– Jag har lagt andra Göteborgsförslag som inte har realiserats, men eftersom vi än så länge inte mött något motstånd tror vi att det finns en god chans att förslaget kommer att genomföras, säger Leif Palmquist.

Den provisoriska kiosken är öppen, om vädret tillåter, fram till den 17 augusti.