Planen är att riva förskolan vid Gitarrgatan och bygga en ny. Foto: Google maps

Här kan Frölundas nya förskola hamna

Trycket på förskoleplatser är stort. När området runt Frölunda torg får ytterligare 1800 bostäder de kommande åren bedöms också att cirka 300 nya förskoleplatser måste till.

  • Publicerad 10:37, 5 jan 2018

Flera nya förskoleplatser kommer behövas i Frölunda de närmsta åren, behovet bedöms till minst 16 nya avdelningar. Fastighetskontoret har nu fått uppdraget om att ansöka om planbesked och beställa en detaljplan för en ny förskola vid Gitarrgatan.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Den nuvarande förskolan på Gitarrgatan har tre avdelningar. Enligt kommunen har lokalerna som byggdes 1965 ha gjort sitt. I förslaget rivs den gamla förskolan och ersätts av nya lokaler och även större lekyta utomhus som delvis ska kunna användas av allmänheten när förskolan har stängt.

Förslaget är en ny förskola med 8 avdelningar med plats för 144 barn vilket är 5 avdelningar och 90 barn fler än på dagens förskola vid Gitarrgatan.

Läs också: Tummen upp för förskolorna i Väster

I anslutning till tomten ligger den nu stängda Althallen som ska rivas till förmån för nya bostäder och verksamheter. Stadsdelen har ett högt tryck på förskoleplatser redan nu.

– På längre sikt är jag inte orolig. Just nu arbetar vi för fullt nu med att kunna erbjuda förskola i stadsdelen inom maxgränsen på fyra månader från ansökningsdatum. Vi ser över alla barngrupper i hela stadsdelen för att se var vi kan erbjuda platser, säger Elisabeth Andreasson områdeschefen för förskolan i Askim-Frölunda-Högsbo.

Är nya avdelningar på gång på kort sikt?

–Ja i maj öppnar vi fyra nya avdelningar och sen tillkommer ytterligare avdelningar nästa höst, säger Elisabeth Andreasson.

Läs också: Så ska barngrupperna minska - på riktigt

Vi är GBG