Växande område. Bakom Basungatan i Kaverös/Ruddalen kan det byggas upp emot 100 nya bostäder. Foto: Mostphotos

Här kan nya bostäder byggas

Vid Basungatan i Kaverös kan det inom en tioårsperiod byggas upp emot 100 nya bostäder i form av både lägenheter och radhus. Men först måste en detaljplan komma till.

  • Publicerad 11:28, 7 dec 2021

lse.

Om det blir tio eller 20 radhus får vi se, men vår ambition är en blandad bebygge

I skogsområdet bakom Basungatan i Kaverös föreslås ett nytt bostadsområde bestående av både lägenheter i olika upplåtelseformer och radhus.

Inom ett tioårsperiod kan 100 nya bostäder stå klara, men än så länge ligger planerna på ett mycket tidigt stadium.

Den 15 november beslutade Fastighetsnämnden att förlänga markanvisningen till GBJ Bostadsutveckling AB och Green Village AB, som vill exploatera området.

Höga hus i hamnen får grannarna att rasa

Blandad bebyggelse

Den tidigare markanvisningen från 2018 löpte ut förra året och nu har man alltså fått den förlängd.

– Det har dragit ut på tiden. Kommunen har inte vetat vad man vill och kan göra. När vi skulle kunna börja bygga är omöjligt att säga, det kan ta tre år och det kan ta tio, säger Johan Wiman, affärsutvecklare på GBJ Bostadsutveckling.

Initialt innefattade förslaget totalt 20 radhus och resten lägenheter, både hyresrätter och bostadsrätter, men hur det blir i slutändan än fortfarande oklart.

– Nu ska stadsbyggnadskontoret göra en prövning av vårt förslag och sedan måste vi göra alla utredningar. Så om det blir tio eller 20 radhus får vi se, men vår ambition är en blandad bebyggelse.

Markanvisning

En markanvisning innebär en rätt för en intressent att under en viss tid och på givna villkor få förhandla med staden om förutsättningarna för att genomföra bostadsbebyggelse inom visst markområde som staden äger.

Fastighetsnämnden fattar beslut om att godkänna markanvisning.

Till grund för beslut ligger kommunens riktlinje för markanvisning.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Därför dansar Knut ut julen

Krönika Tradition. Tjugondag Knut – 13 januari Enligt visan varar julen “än till påska”. Men så länge vill nog ingen ha kvar julpyntet. Historiskt har det i Sverige funnits två datum som sätter punkt för högtiden.torsdag 13/1 10:20

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21