Här kastade hockeylaget ut julen

För att samla in pengar till den egna klubbkassan organiserade killarna i Hisingen hockey P09 för tredje året i rad en granupphämtning på Hisingen. Över 150 granar samlades in för att laget ska ha möjlighet att åka på fler cuper under året.

  • Publicerad 13:03, 15 jan 2022

Hockey är roligt för man är ute och rör på sig och träffar andra.

– Google maps räddade oss! Annars hade vi inte hittat den, säger Vilgot Jarl som tillsammans med sin lagkompis kommer bärande på en barrande gran längst med Grinnekullegatan.

Det är dagen innan vårterminen ska starta och delar av lag P09 från klubben Hisingens Hockey har samlas för att samla in granar från olika bostadsområden.

Julgranar som i ett par veckors tid spridit ljus och stämning hemma hos Hisingsborna, men som börjat barra och därmed gjort sitt för i år. För en hundralapp slipper man krånglet att göra sig av med den själv – samtidigt som man stöttar idrottsföreningen.

– Vi har 150 bokade granar att hämta upp under dagen i bland annat Tuve, Hisings kärra och Torslanda. Men sedan tillkommer alltid fler. När folk ser oss i sina bostadsområden passar de på att göra sig av med sin julgran, förklarar Mikael Böhlin, tränare i laget.

Bokningarna har kommit in efter att killarna gått runt med infolappar som de lagt i brevlådor samt genom att sprida information om granhämtningen via sociala medier.

– När vi har fått in alla bokningar kartlägger vi vilka gatuadresser vi ska till och vilka nummer för att sedan metodiskt ta område för område. Det är mycket logistik, men det är det värt, säger Mikael Böhlin.

"Blivit tajta"

Tilltaget – att mot betalning hämta upp julgranar och köra dem till återvinningsstationen – är inte nytt, och Hisingen Hockey är inte de enda i Göteborg som erbjuder tjänsten. Cyklisterna i team Rynkeby har exempelvis gjort samma sak i några år för att samla in pengar till barncancerforskning.

För killarna i laget innebär det extra arbetet en chans att göra ännu mer av det som de gillar mest – att spela hockey.

– Hockey är roligt för man är ute och rör på sig och träffar andra, säger Olle Eliasson.

– Ja, och nu när vi i laget spelat några år ihop har man blivit riktigt tajta, inställer Emil Böhlin.

Extra klirr i kassan

För att åka på turneringar och cuper är dyrt. Med endast medlemsavgiften kan laget åka på två cuper per år berättar Mikael Böhlin.

Det extra klirret i kassan som granupphämtningen innebär (tillsammans med försäljning av bland annat lotter och andra produkter) gör att laget kan anmäla sig till fler cuper.

– Nu ser vi fram emot en cup i Halmstad i april som avslutning för säsongen. Och hoppas att inte corona ställer till det så att vi inte kan åka, säger Mikael Böhlin.

Gemensam insats. Spelarna Gustav Stenfelt, Noel Allebring, Vilgot Jarl, Emil Böhlin, Olle Eliasson, Nino Congiu, Edvin Ericsson, Lukas Mattsson och Carl Klug tillsammans med ledarna Mikael Böhlin och Karl Pettersson. Foto: Lovisa Hansson

Emil Böhlin och Olle Eliasson. Foto: Lovisa Hansson

Vi är GBG