Har letat nya lokaler i 15 år – då flyttar Blå Stjärnan

Efter över 50 år på Ringön ska nu djursjukhuset Blå Stjärnan flytta till nya, större lokaler. "Vi väntas kunna växa med femtio procent" säger Christina von Dorrien, vd.

  • Publicerad 07:00, 3 jul 2022

Det blir ett helt nytt sjukhus som är anpassat för vår verksamhet.

Christina von Dorrien, vd Djursjukhuset Blå Stjärnan. Foto: Blå Stjärnans Djursjukhus

Djursjukhuset Blå Stjärnan tar årligen emot cirka 42 000 patienter per år. Populariteten beror dels på att sjukhuset är det enda i regionen som tar emot skadade eller sjuka hundar, katter och smådjur även på natten och helger.

Under en lång tid har man upplevt att verksamheten vuxit ur sina lokaler på Ringön. Det menar Christina von Dorrien, vd för sjukhuset.

– Vi har letat ny lokal i ungefär 15 år på grund av att vi länge har varit alltför trångbodda här. För att lösa problemet har vi byggt ut och hyrt paviljonger, men det har kommit till en gräns där det inte går längre.

Djursjukhuset har legat på Ringön sedan 1967.

Nu är det till Mölndal, mer specifikt Lackarebäcks industriområde, som flyttlasset ska gå.

– Det blir ett helt nytt sjukhus som är anpassat för vår verksamhet och våra patienters behov. Hundar, katter och smådjur ställer olika krav, men framför allt är det bra att kunna hålla patientgrupperna åtskilda, för allas trivsel, säger Christina von Dorrien.

Flyttar 2024

De nya lokalerna är på 7 000 kvadratmeter och det innebär att Blå Stjärnan på sikt ska kunna utöka sin kapacitet med 50 procent.

– Under pandemin har vi fått mer att göra eftersom många valt att skaffa husdjur under den här perioden. Men huvudvärken i den här branschen är snarare den kompetensbrist som finns. Det är svårt att få tag i veterinärer och djurvårdare med rätt kunskap. Genom att göra den här satsningen hoppas vi locka tills oss mer kompentens, säger Christina von Dorrien.

Målet är att Blå Stjärnan ska öppna i de nya lokalerna till hösten 2024.

Djursjukhuset Blå Stjärnan

Djursjukhuset Blå Stjärnan är ett av fyra regiondjursjukhus i Sverige och grundades år 1933.

Sjukhuset fanns först i Gamlestaden, men år 1967 invigdes det nya sjukhuset på Ringön.

Blå Stjärnans Djursjukhus har fyra kliniker – akut och intensivvård, medicin, kirurgi och exotiska smådjur.

Källa: Wikipedia

Visa merVisa mindre

Inflytt 2024. Det nya djursjukhuset i Mölndal kommer bli Sveriges största smådjursklinik. Foto: Castellum

Vi är GBG