”Kom igen!”   

”Jaaaa!”

Tjejerna i klass 6E, från Klarebergsskolan, har svårt att sitta still på avbytarbänken när killarna i klassen försöker slå Streteredsskolan på innebandyplan.

Själva har tjejerna redan vunnit sin senaste match. Men resultatet från båda matcherna är lika viktiga för att gå vidare.

Det är slutspel i den 10:e upplagan av Skolslaget, en tre dagar lång innebandyturnering för elever i årskurs 6 i Lundbystrandshallen.

– I år är det 75 skolklasser som är med från Göteborgs kommun och kranskommuner. Vi har en stor spridning på elever inom Göteborg från Långedrag till Lövgärdet, säger Joel Ottgård.

Gratis för skolorna

Det är Västsvenska Innebandyförbundet som står bakom turneringen som drivs helt ideellt utan några avgifter för skolorna.

– Syfte och kärnan till varför vi arrangerar detta är att ge så många tjejer och killar som möjligt chans att spela sin kanske första innebandymatch och i vissa fall enda innebandymatch i livet, säger Ulf Widell, förbundschef, Västsvenska Innebandyförbundet.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/magnus-har-forevigat-innebandyns-historia/repsif!r4m0W1pYIBgw@Rj1QYxGZQ/

Anledningen till att turneringen riktar sig till just sjätteklassare har med tävlingsmomentet och seriespelet att göra.

Klasserna tävlar mot varandra och är uppdelade i ett kill- och ett tjejlag, en modell som Västsvenska Innebandyförbundet reflekterar över årligen.

– Varje år pratar vi om att köra mixat eller tjejer mot tjejer och killar mot killar. Hittills har vi inte ändrat oss och den feedback vi fått är bra. Tjejer får en bra chans att sticka ut såhär. Vi gör detta för att det ska vara skoj.

Nellie Stockhaus, Louisa Djebari, Bianca Deras och Elin Mustakangas håller med om att det är roligt att träffa andra skolor, spela innebandy och att det är lite tävling gör det spännande.

– Det har gått ganska bra för oss. Det är lite nervöst inför matcherna men det försvinner snabbt när vi kommer igång, säger de.

Är killarna lika bra på att heja och peppa som ni är?

– Nja, eller jo det är de, säger tjejerna innan det är dags för taktiksnack inför åttondelsfinalen.

För Klarebergsskolan 6E tog turneringen slut i åttondelsfinal när de förlorade mot Änglagårdsskolan